Головна Сьогодні

Як приготувати ідеальне пісочне тісто

Процес приготування пісочного тіста не менш важливий, ніж склад

Як приготувати пісочне тісто Фото: freepik.com
Як приготувати пісочне тісто
Фото: freepik.com

З пісочного тіста готують пироги та печиво до чаю. До його складу входять борошно, масло, яйця, цукор і сіль. Велика кількість масла і цукру робить пісочне тісто розсипчастим, тому воно й отримало свою назву. Іноді вживають французьке слово "саблє", яке теж походить від слова "пісок".

Як же приготувати пісочне тісто, щоб воно вийшло розсипчастим, хрустким і тануло в роті?

Пісочне тісто: базовий рецепт

Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 150-200 г вершкового масла кімнатної температури
  • 100 г дрібного цукру або цукрової пудри
  • 2 яєчних жовтка або 1 ціле яйце
  • дрібка солі

Рецепт приготування:

1. З'єднайте м'яке вершкове масло, цукор і дрібку солі. Перемішайте до пастоподібної консистенції. Це можна робити за допомогою віночка або міксера. Не збивайте масло занадто довго.

2. Додайте жовтки або яйце кімнатної температури, перемішайте.

3. Просійте борошно на робочу поверхню і зробіть лунку в центрі. Покладіть масляну суміш в середину. Підсипаючи борошно з країв, замісіть м'яке тісто, щоб воно трохи прилипало до рук. Його також можна приготувати за допомогою кухонного комбайна.

4. Коли всі інгредієнти з'єднаються, розімніть тісто 3-4 рази рукою. Не місіть занадто довго, інакше після випічки воно стане твердим і несмачним.

5. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте до холодильника на годину. Після цього розкачайте і використовуйте для приготування пирогів і печива. Випікати пісочне тісто слід при температурі 180-200 С.

butter-cookies_1339-1804

Фото: freepik.com

На замітку:

  • Загорнуте в плівку тісто можна зберігати в холодильнику протягом тижня. У морозильній камері воно буде залишатися придатним протягом 3 місяців.
  • Щоб приготувати шоколадне тісто, замініть 30 г борошна темним какао-порошком без цукру.
  • Для горіхового тіста додайте до олійно-цукрової суміші півсклянки дрібно змолотих горіхів і 1-2 додаткові ложки цукру.
  • До пісочного тіста можна додати ваніль, корицю, мускатний горіх, терту лимонну або апельсинову цедру.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати смачний пиріг з абрикосами й горіхамии. Ми також ділилися рецептом яблучного пирога зі сметаною заливкою.

Дивіться відео, як приготувати італійське печиво біскотті:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь