I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати ідеальне пісочне тісто

Процес приготування пісочного тіста не менш важливий, ніж склад

Пісочне тісто – основа багатьох видів домашньої випічки. З нього печуть відкриті і закриті пироги, роблять печиво з різними добавками.

До складу пісочного тіста зазвичай входять: борошно, масло, яйця, цукор і сіль. Велика кількість масла і цукру робить пісочне тісто розсипчастим, в зв'язку з чим воно і отримало свою назву. Іноді вживають французьке слово "сабле", яке теж походить від слова "пісок".

Реклама

Читайте також:

У той же час, багато хто не знає, як приготувати смачну пісочне тісто. Наші поради допоможуть зробити так, щоб воно вийшло ніжним, хрустким і тануло в роті.

Рецепт пісочного тіста

Реклама
dough-2948026_960_720 З пісочного тіста готують печива і пироги Фото: pixabay.com

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 150-200 г вершкового масла кімнатної температури
  • 100 г дрібного цукру або цукрової пудри
  • 2 яєчних жовтки або 1 ціле яйце
  • Дрібка солі

Дивіться відео, як приготувати пиріг з пісочного тіста з яблуками:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. З'єднайте м'яке вершкове масло, цукор і щіпку солі. Перемішайте до пастоподібної консистенції. Це можна зробити за допомогою віночка або міксера. Не збивайте масло занадто довго.
  2. Додайте жовтки або яйце кімнатної температури, перемішайте.
  3. Просійте борошно на робочу поверхню і зробіть лунку в центрі. Покладіть масляну суміш в середину. Підсипаючи борошно з країв, замісіть м'яке, трохи липнуче до рук тісто. Його також можна приготувати за допомогою кухонного комбайна.
  4. Коли всі інгредієнти з'єднаються, розімніть тісто 3-4 рази рукою. Не місіть занадто довго, інакше після випічки воно стане твердим і несмачним.
  5. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник на годину. Після цього розкачайте і використовуйте для приготування пирогів і печива. Випікати пісочне тісто слід при температурі 180-200 °С.

Секрети приготування пісочного тіста

  • Загорнуте в плівку, тісто можна зберігати в холодильнику протягом тижня. У морозильній камері воно буде залишатися придатним протягом 3 місяців.
  • Щоб приготувати шоколадне тісто, замініть 30 г борошна темним какао-порошком без цукру.
  • Для горіхового тіста додайте в олійно-цукрову суміш півсклянки дрібно змолоти горіхів і 1-2 додаткові ложки цукру.
  • У пісочне тісто можна додати ваніль, корицю, мускатний горіх, терту лимонну або апельсинову цедру.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тертий пиріг з абрикосами . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом пісочного пирога з сиром і чорницею .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти