Пісочне тісто – основа багатьох видів домашньої випічки. З нього печуть відкриті і закриті пироги, роблять печиво з різними добавками.
До складу пісочного тіста зазвичай входять: борошно, масло, яйця, цукор і сіль. Велика кількість масла і цукру робить пісочне тісто розсипчастим, в зв'язку з чим воно і отримало свою назву. Іноді вживають французьке слово "сабле", яке теж походить від слова "пісок".
У той же час, багато хто не знає, як приготувати смачну пісочне тісто. Наші поради допоможуть зробити так, щоб воно вийшло ніжним, хрустким і тануло в роті.
Рецепт пісочного тіста
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 250 г борошна
- 150-200 г вершкового масла кімнатної температури
- 100 г дрібного цукру або цукрової пудри
- 2 яєчних жовтки або 1 ціле яйце
- Дрібка солі
Дивіться відео, як приготувати пиріг з пісочного тіста з яблуками:
Спосіб приготування:
- З'єднайте м'яке вершкове масло, цукор і щіпку солі. Перемішайте до пастоподібної консистенції. Це можна зробити за допомогою віночка або міксера. Не збивайте масло занадто довго.
- Додайте жовтки або яйце кімнатної температури, перемішайте.
- Просійте борошно на робочу поверхню і зробіть лунку в центрі. Покладіть масляну суміш в середину. Підсипаючи борошно з країв, замісіть м'яке, трохи липнуче до рук тісто. Його також можна приготувати за допомогою кухонного комбайна.
- Коли всі інгредієнти з'єднаються, розімніть тісто 3-4 рази рукою. Не місіть занадто довго, інакше після випічки воно стане твердим і несмачним.
- Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник на годину. Після цього розкачайте і використовуйте для приготування пирогів і печива. Випікати пісочне тісто слід при температурі 180-200 °С.
Секрети приготування пісочного тіста
- Загорнуте в плівку, тісто можна зберігати в холодильнику протягом тижня. У морозильній камері воно буде залишатися придатним протягом 3 місяців.
- Щоб приготувати шоколадне тісто, замініть 30 г борошна темним какао-порошком без цукру.
- Для горіхового тіста додайте в олійно-цукрову суміш півсклянки дрібно змолоти горіхів і 1-2 додаткові ложки цукру.
- У пісочне тісто можна додати ваніль, корицю, мускатний горіх, терту лимонну або апельсинову цедру.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тертий пиріг з абрикосами . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом пісочного пирога з сиром і чорницею .