Головна Сьогодні

Як приготувати ідеальний бісквіт: корисні поради та рецепти

20 рецептів дивовижного бісквіту

Як спекти бісквіт Фото: yongtick / Freepik
Як спекти бісквіт
Фото: yongtick / Freepik

Вдалий бісквіт – основа успішного десерту, адже бісквіт – головна складова багатьох вишуканих і простих тортів та іншої випічки. Вміючи випікати пухкий бісквіт, можна порадувати близьких і швидким десертом, де бісквіт можна перемазати кремом, і прикрасити фруктами, приготувати більш складний десерт.

Секрети приготування бісквіта

1. Форму заповнюють тістом на 3/4 висоти, так як при випіканні воно збільшується в об'ємі. Протягом перших 20-30 хвилин бісквіт не можна чіпати, так як він може осісти і погано пропектися.

2. Готовність можна визначити, протикаючи бісквіт дерев'яною паличкою (наприклад, зубочисткою), якщо паличка суха, то бісквіт готовий.

3. Свіжоспечений бісквіт погано ріжеться і погано просочується цукровим сиропом, тому рекомендується витримати його після випікання близько доби або, принаймні, не менше 8 годин.

4. Щоб бісквіт вийшов більш пишним і розсипчастим, частину борошна можна замінити крохмалем. Якість бісквіта залежить від свіжості яєць, тривалості збивання і правильного температурного режиму.

5. До бісквітного тіста можна додавати терту лимонну або апельсинову цедру, ванілін, какао-порошок, подрібнені горіхи. Їх попередньо змішують із борошном.

6. Якщо до бісквітного тіста додають воду або розм'якшене масло, їх змішують із жовтками. Випікають тісто відразу після замісу.

7. Форму або лист потрібно змастити холодним маслом, обсипати борошном або сухарями.

8. Змащувати бічні стінки форми не слід, інакше при випічці тісто буде підніматися тільки по центру форми.

taiwanese-traditional-sponge-cake_20263-13

Фото: yongtick / Freepik

1 – Холодний спосіб приготування бісквіта

Білки збити в міцну піну з половиною цукру.

Яєчні жовтки розтерти з половиною цукру до білого кольору. Можна додати натерту цедру лимона (апельсина) або розмелені горіхи. При приготуванні тіста з добавками, ввести їх (сметану, масло, сир, гарбуз) до жовткової маси.

Змішати з борошном (і при необхідності – з крохмалем) й обережно ввести 1/3 білкової піни. Після цього маса стане рідшою і в неї вже легше вмішувати білки, що залишилися – перемішувати потрібно не круговими рухами, а піднімаючи знизу вгору. Перекласти у форму.

Духовку попередньо нагріти до t = 150°C, поставити форму з бісквітом і додати температуру до 180 ~ 220°C.

2 – Теплий спосіб приготування бісквіта

Жовтки розтерти з цукром і, якщо вимагає рецептура, розтопленим вершковим маслом. Нагріти на водяній бані при постійному помішуванні до розчинення цукру.

Остудити до кімнатної температури, поставивши в холодну воду і постійно збиваючи. При цьому маса стане густою, пишною, жовтого кольору. Додати борошно або борошно з крохмалем. Потім ввести білки так само, як і при холодному способі.

Рецепти бісквітів

Бісквіт сухий

1 склянка борошна, 8 яєць, 1 склянка цукру

Бісквіт сметанний №1

2 склянки борошна, 0,5-1 стакан сметани, 6 яєць, 1 склянка цукру

Бісквіт сметанний №2

1 склянка борошна, 2 ст. ложки сметани, 5 яєць, 1 склянка цукру

Бісквіт з крохмалем

0,5 склянки борошна, 0,5 склянки крохмалю, 8 яєць, 1 склянка цукру

Бісквіт масляний №1

1 стакан з гіркою борошна, 150 г вершкового масла, 3/4 склянки цукру, 4 яйця, 2 ч. ложки розпушувача

Бісквіт масляний №2

1 склянка борошна, 100 г м'якого вершкового масла, 8 яєць, 1 склянка цукру

Бісквіт віденський масляний

(Готується теплим способом; білки і жовтки не розділяти)

1 склянка борошна, 1 ст. ложка крохмалю, 100 г вершкового масла, 2/3 склянки цукру, 5 яєць, 2 жовтки

Бісквіт будапештський масляний

2/3 склянки борошна, 2 ст. ложки розтопленого вершкового масла, 8 яєць, 6 ст ложок цукрової пудри, 100 г меленого мигдалю

Бісквіт паризький масляний

(Готується теплим способом)

0,5 склянки борошна, 3 яйця, 2 жовтки, 1 склянка цукрової пудри, 2 ст. ложки розтопленого вершкового масла

Бісквіт сирно-масляний

3 ст. ложки борошна, 100 г м'якого вершкового масла, 200 г сиру, 4 яйця, 1 склянка цукру, 1/4 ч ложки соди

Бісквіт пухкий

2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки цукру, 5 яєць

Бісквіт з кукурудзяним борошном

0,5 склянки борошна, 0,5 склянки кукурудзяного борошна, 6 яєць, 6 ст. ложок цукру

Бісквіт з гарбузом

2 склянки борошна, 1 склянка цукру, 8 яєць, 2 склянки сирого гарбузового пюре, щіпка солі

Швидкий бісквіт

1 склянка борошна, 1 склянка цукру, 5 яєць, 1/2 ч ложки соди (погасити оцтом) або 1 ч. ложка розпушувача

Швидкий бісквіт із водою

3/4 склянки борошна, 100 г цукру, 2 яйця, 4 ст. ложки гарячої води

Бісквіт на швидку руку

борошно – 1 склянка (100 г),
яйця – 4-5 шт.
цукор – 1 склянка (180 г)

Яйця збити міксером в пишну піну. Потім, поступово додаючи цукор, збити до утворення густої піни.

Поступово додавати просіяне через сито борошно й акуратно перемішувати тісто ложкою, піднімаючи шар за шаром, поки не вбере в себе борошно.

Акуратно викласти тісто в змащену маслом і присипану борошном або панірувальними сухарями форму.

Випікати бісквіт 25-40 хвилин в нагрітій до – 180-200°C духовці.

Лимонний бісквіт

4 яйця
1 склянка цукру
цедра і сік половинки лимона
3 столові ложки борошна + 1 столова ложка картопляного крохмалю (все з гіркою) – разом виходить 1 стакан

Натерти лимонну цедру на дрібній тертці. Яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки розмішати з ложкою цукру і лимонним соком.

Збити білки з цукром в міцну піну, потім, не припиняючи збивати, додати лимонну цедру і тонкою цівкою влити жовтки з лимонним соком.

До збитої яєчної маси обережно, розмішуючи ложкою зверху вниз, додати борошно і крохмаль.

Бісквітне тісто відразу ж вилити в змащену маслом або застелену папером для випічки форму (краще роз'ємну) розміром 20х30 см.

Майбутній бісквіт поставити в розігріту до 180 ° C духовку і випікати близько 25 хвилин. Готовність визначити дерев'яної паличкою.

Лимонний бісквіт виходить дуже пухким і має ніжний цитрусовий присмак. Його можна подати до чаю як окрему страву, або використовувати в якості основи для торта.

Шоколадний бісквіт

Відокремити білки 6 яєць від жовтків. Білки збити в міцну піну (10 хвилин міксером).

Продовжуючи збивати, невеликими порціями ввести 2 склянки цукру. Ввести яєчні жовтки (по одному).

4 ст. л какао просіяти через сито, щоб не було грудочок, всипати в тісто і акуратно перемішати тісто зверху вниз.

Потім в кілька прийомів додати 2 склянки борошна і третину чайної ложки соди, погашеної в половині столової ложки лимонного соку.

Форму змастити маслом, застелити папером. Вилити тісто і поставити в духовку. Випікати при 180 градусах до готовності. Якщо поверхня вже запеклася, а серединка ні, накрийте верх основи пергаментом або фольгою. Корж печеться близько години.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом знаменитого торта "Прага". Ми також розповідали, як приготувати ідеальне пісочне тісто.

Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: nashakuhnia.ru

Новини партнерів

Популярні статті

Сьогодні, 09:57Шоу-бізнес

Євробачення 2019: результати фіналу

Сьогодні, 02:07Шоу-бізнес

Названо переможця Євробачення 2019

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь