Головна Сьогоднi

Як приготувати кабиргу: рецепт Асмік Гаспарян

Рецепт баранини від переможниці кулінарного шоу.

<p style="text-align: justify;">Кабирга. Фото: freepik.com</p>
Кабирга. Фото: freepik.com

Кабирга – рулет з баранини з прянощами. Асмік Гаспарян розповіла, як зробити цю страву соковитою і ароматною.

Кабирга від Асмік Гаспарян

Інгредієнти:

  • Бараняча корейка на ребрі – 1,5 кг
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Олія – 60 мл
  • Часник – 10 зубчиків
  • Петрушка – 15 гілочок
  • Сушений чебрець – 3 г
  • Сушений розмарин – 3 г
  • Сіль – 17 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Підготуйте баранячу корейку: зріжте м'ясо з ребер суцільним полотном, не дорізаючи до кінця 10 см. Ребра, з яких зрізали м'ясо, відрубайте.
  2. Філе-антрекот біля хребта розріжте поперек навпіл і розкрийте, як книгу, щоб весь пласт м'яса був однакової товщини.
  3. Зріжте з м'яса зайвий жир і сполучну тканину. Між ребрами, які залишилися, зробіть надрізи завдовжки 5 см.
  4. Змішайте роздавлений часник, сіль, сушений розмарин, сушений чебрець і масло, викладіть пряну суміш рівним шаром на м'ясо. Згорніть м'ясо в рулет, починаючи з протилежного від ребер боку так, щоб рулет лежав на ребрах. Оберніть плівкою і залиште маринуватися на 30 хвилин.
  5. Наріжте кубиками цибулю, наріжте соломкою болгарський перець, перець чилі – наріжте слайсами, обсмажте овочі на маслі.
  6. Зніміть з рулету плівку, розгорніть, викладіть на м'ясо начинку, відступивши 2 см від країв, посипте подрібненою петрушкою, знову скрутіть м'ясо в рулет і обв'яжіть кулінарною ниткою.
  7. Посоліть зверху рулет, загорніть у фольгу і поставте запікати на 2 години при температурі 180 ⁰С. Через годину відкрийте фольгу, а потім кожні 10 хвилин поливайте м'ясо рідиною, що виділилася під час запікання.
  8. Подавайте кабиргу з помідорами і кінзою.

tspxugqzi3g_02
Асмік Гаспарян
Фото: прес-служба

Нагадаємо, в п'ятнадцятому випуску "МайстерШеф" – Кулінарний випускний підлітки готували для посольств, а в чотирнадцятому ефірі стали шпигунами. У тринадцятому випуску підлітки зіграли в "Крокодила". У дванадцятому ефірі юні кулінари торгували десертами. В одинадцятому випуску підлітки зіграли в "Монополію". У десятому ефірі юні кулінари готували для батьків. У дев'ятому випуску підлітки стали скульптурами. У  восьмому ефірі вони перетворилися на супергероїв, а в сьомому юні кулінари потрапили до "Матриці".

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв