Карпаччо – це популярна страва з тонко нарізаних шматочків сирого м'яса, приправлених оливковою олією з оцтом і спеціями. Воно традиційно подається як холодна закуска.
Сьогодні карпаччо готують не тільки з яловичини, а й з риби, морепродуктів, грибів, фруктів, овочів і багато чого іншого.
Карпаччо з телятини
Фото: pixabay.com
Інгредієнти:
- Телятина (вирізка) – 250 г
- Рукола – 40 г
- Помідори черрі – 50 г
- Оцет бальзамічний – 20 г
- Оливкова олія – 30 г
- Суміш перців
- Сіль
Рецепт приготування:
1. Змішайте за смаком цукор, сіль і подрібнений часник. Покладіть до цієї суміші телячу вирізку. Поставте на ніч до холодильника, а потім перекладіть до морозильної камери на кілька годин. Наріжте м'ясо дуже тонкими шматочками.
2. Невелику кількість оливкової олії розподіліть по поверхні тарілки, приправте сіллю і перцем. Відправте руколу до миски, посоліть, додайте оливкову олію і перемішайте.
3. Красиво викладіть м'ясо на тарілку. Прикрасьте руколою, нарізаними помідорами чері і меленим перцем. Збризніть карпаччо бальзамічним оцтом і подайте до столу.
Карпаччо з буряка
Фото: pixabay.com
Інгредієнти:
- Буряк – 2-3 шт.
- Козячий сир – 100 г
- Сіль перець
- Кедрові горіхи – жменя
- Рукола – кілька гілочок
- Лимонний сік
- Оливкова олія
Рецепт приготування:
1. Відваріть буряк до готовності. Остудіть, почистіть і наріжте дуже тонкими скибочками.
2. Красиво викладіть буряк на блюдо, посипте сіллю і перцем. Потім збризніть карпаччо лимонним соком і оливковою олією.
3. Прикрасьте закуску кедровим горіхами, руколою і козячим сиром. Подавайте бурякове карпаччо з підсмаженим хлібом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Карпаччо з лосося
Фото: freepik
Інгредієнти:
- Біле вино
- Прованські трави
- Сіль
- Цукор
- Філе лосося – 150 г
- Авокадо – 30 г
- Помідори черрі – 2-3 шт.
- Салат фрізе- 30 г
- Пармезан – 15 г
- Оливкова олія
- Лимонний сік
- Бальзамічний оцет
Рецепт приготування:
1. Змішайте біле вино, прованські трави, цукор і сіль. Залиште лосося в цьому маринаді на ніч. Вранці дістаньте рибу, змастіть оливковою олією і прованськими травами, згорніть у трубочку і накрийте харчовою плівкою.
2. Заморозьте філе лосося і дістаньте з морозилки перед подачею. Наріжте рибу дуже тонкими скибочками і красиво розкладіть на тарілці.
3. Авокадо почистіть і тонко наріжте. Помідори черрі розрізати на чотири частини. Прикрасьте карпаччо листям салату, половинками помідорів черрі і скибочками авокадо.
4. Збризніть закуску соком лимона, оливковою олією і бальзамічним оцтом. Готове карпаччо посипте меленим перцем і тертим пармезаном.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом домашнього "Бейліса". Ми також розповідали, як приготувати ледачий чізкейк з сиру.
Дивіться відео, як приготувати італійське печиво біскотті: