З чорниці готують абсолютно різні страви. Цю смачну ягоду додають в пироги, вареники, морозиво, напої, варять з неї варення і соуси.
Компот з чорниці можна пити відразу ж або закатати на зиму. Крім цього, ви можете додати в напій інші ягоди або фрукти, а також прянощі: цедру, ваніль, корицю або мускатний горіх.
Чорничний компот: простий рецепт
Складові:
- Чорниця – 400 г
- Цукор – 2-3 ст.л.
- Вода – 3 л
Спосіб приготування:
- Налити чисту воду в каструлю і довести до кипіння.
- Додати цукор і дати йому розчинитися.
- Додати підготовлені ягоди чорниці в киплячий сироп і знову довести до кипіння.
- Варити під кришкою протягом 1 хвилини. Після цього вимкнути вогонь і дати компоту настоятися.
- Остудити чорничний компот і поставити його в холодильник.
Компот з чорниці на зиму
Складові:
- Чорниця
- 1 л води
- 3 ст.л. цукру
Дивіться відео, чим гарні літні компоти:
Спосіб приготування:
- Ягоди добре промити холодною водою.
- Підготовлені стерильні банки наповнити чорницею (трохи більше половини ємності) і акуратно струсити.
- Залити вміст банки гарячим цукровим сиропом доверху (на 1 л – 3 столові ложки цукру). Стерилізувати 15 хвилин.
- Герметично закупорити, перевернути вниз кришками, накрити рушником і залишити остигати. Компот з чорниці можна зберігати при кімнатній температурі.
Чорничний компот на зиму без стерилізації
Інгредієнти на банку 1 л:
- Чорниця – 300 г
- Цукор – 120 г
- Лимонна кислота – на кінчику ножа
- Окріп – 600 мл
Спосіб приготування:
- Чорницю помити і перебрати, насипати в чисті банки.
- Поступово налити окріп до горлечка. Накрити кришками або блюдцями і залишити на 10 хвилин.
- Акуратно зняти кришки і злити воду назад в каструлю через зливну кришку. При цьому зручніше тримати банку рушником.
- У банки з пропареними ягодами всипати лимонну кислоту і цукровий пісок.
- Воду ще раз довести до кипіння і знову залити її в банки. Відразу ж накрити банки ошпареними кришками і закупорити за допомогою закаточного ключа.
- Банки з чорничним компотом перевернути на бік і залишити остигати в такому положенні, а потім перенести в темне прохолодне місце.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що можна приготувати з чорниці. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом найсмачнішого чорничного пирога.