Ніжний, красивий і дієтичний крем суп з цвітною капустою. Для пікантності ви можете додати до нього кілька зубчиків часнику, пропущених через прес. А щоб зробити суп ситнішим, зваріть його на курячому бульйоні.
Крем-суп з цвітної капусти
Інгредієнти:
- 700 г цвітної капусти
- 200 г картоплі
- 200 г вершків 10-20%
- 100 г цибулі
- 1 ст.л. вершкового масла
- сіль
- перець
- мускатний горіх
Рецепт приготування:
- Цибулю почистити, дрібно порізати. Картоплю почистити, порізати невеликими кубиками. Цвітну капусту розділити на суцвіття.
- У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло. Викласти цибулю і смажити 3-4 хвилини до м'якості.
- Додати картоплю і цвітну капусту. Влити стільки окропу, щоб рідина трохи покривала овочі. Посолити, поперчити, варити 20-25 хвилин до м'якості картоплі і капусти.
- Злити з овочів всю рідину, зберігши дві склянки відвару.
- Овочі перекласти до стаціонарного блендера, влити склянку відвару. Збити до отримання однорідної маси.
- Повернути суп до каструлі, влити вершки, перемішати. Додати дрібку мускатного горіха. Підігріти до бажаної температури, але не кип'ятити.
- За бажанням, якщо хочеться зробити суп рідшим, додати ще трохи збереженого відвару.
- Подавати суп, прикрасивши його сухариками, суцвіттями відвареної цвітної капусти, зеленню або смаженим беконом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати суп-пюре з найкращими рецептами окрошк щавлю. Сайт "Сегодня" також ділився найкращими рецептами окрошки. Крім цього, ми розповідали, як приготувати картопляний суп з черемшею.
Дивіться відео, у скільки обійдуться українцям різні рецепти окрошки: