Головна Сьогоднi

Як приготувати лечо на зиму: ТОП-5 рецептів

До складу лечо обов'язково входить солодкий перець

<p style="text-align: justify;">Лечо на зиму Фото: depositphotos.com</p>
Лечо на зиму Фото: depositphotos.com

Лечо з болгарського перцю – це смачна заготівля на зиму, яка буде завжди під рукою. Домашнє лечо можна додавати в супи, а також подавати з картоплею, рисом або макаронами.

Лечо з помідорами і часником

harvest-14417_960_720
Лечо з часником
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 3 кг помідорів
  • 10 шт. червоного болгарського перцю
  • 1 склянка цукру
  • 1.2 ст. л. солі
  • 7-8 зубчиків часнику
  • 1 ч. л. суміші мелених перців

Рецепт приготування:

  1. Помідори і перець помити, обрізати плодоніжки у помідорів і видалити насіннєві коробки у перців. Часник очистити і дрібно нарізати.
  2. Половину помідорів дрібно нарізати. Перець нарізати довільно.
  3. Підготовлені інгредієнти помістити в каструлю. Варити 10 хвилин. Після чого додати решту помідорів, крупно нарізати.
  4. Додати сіль, цукор і мелений перець. Варити ще 30 хвилин.
  5. Готове гаряче лечо розлити по стерилізованих банках і закатати. Банки перевернути і залишити до повного охолодження. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 7 банок по 0,5 л.

Солодке лечо з прянощами

harvest-14420_960_720
Пряне лечо
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 3 кг помідорів
  • 1,5 склянки цукру
  • 1 стакан рослинної олії
  • 8-10 горошин чорного перцю
  • 2 ст.л. солі
  • 3 лаврові листки
  • 2 столові ложки оцту 9%
  • 3 кг солодкого перцю

Рецепт приготування:

  1. Помідори помити і пропустити через м'ясорубку.
  2. Додати цукор, рослинну олію, чорний перець, сіль, лавровий лист і оцет. Довести до кипіння і варити 30 хвилин, потім додати попередньо нарізаний перець. Кип'ятити ще 5-10 хвилин.
  3. Простерилізувати банки і кришки.
  4. Налити в банки лечо, закатати, перевернути і укутати до повного охолодження

Порада: Зберігати лечо можна без холодильника всю зиму. Лечо буде готове до вживання вже на наступну добу.

Ніжне лечо з морквою

food-1475223_960_720
Лечо з морквою
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 2 кг помідорів
  • 1 кг болгарського перцю
  • 1 кг моркви
  • 5 ст. л. рослинної олії
  • 1 ст. л. оцтової есенції
  • 5 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. солі
  • 1 стакан води

Рецепт приготування:

  1. Простерилізувати банки і металеві кришки.
  2. Помідори помити, видалити плодоніжки, порізати на шматки і пропустити через м'ясорубку.
  3. Додати сіль, цукор і рослинне масло. Поставити на слабкий вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і варити 40 хвилин.
  4. Моркву і болгарський перець помити. Моркву почистити, у болгарського перцю видалити насіння і плодоніжки. Моркву нарізати довгою соломкою, а перці – досить крупно, але так, щоб зручно було їсти.
  5. Додати овочі в томатний сік, що перекипів, довести до кипіння і варити 20 хвилин. Після цього в лечо необхідно додати оцтову есенцію і добре перемішати.
  6. Розлити лечо по підготовлених банках і відразу ж закатати. Перевернути, укутати і дати повністю охолонути. Зберігатися лечо може навіть при кімнатній температурі, але обов'язково без доступу прямих сонячних променів.

Лечо по-болгарськи

depositphotos_35556973_m-2015
Лечо по-болгарськи
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 1 кг солодкого перцю
  • 1 кг томатного пюре
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Різнобарвний перець помити, очистити від плодоніжок і насіння. Нарізати уздовж на широкі смужки або на квадратики.
  2. Пюре зі свіжих помідорів (пропущених через м'ясорубку або подрібнених в блендері) уварити в 2-3 рази.
  3. Додати сіль, цукор, нарізаний перець і варити 20-30 хвилин, помішуючи.
  4. Закатати лечо в стерилізовані банки.

Гостре лечо

depositphotos_38595267_m
Гостре лечо на зиму
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 3 кг помідорів
  • 3 кг болгарського перцю
  • 1-2 стручки пекучого червоного перцю
  • 4 ст.л. крупної солі
  • 1,5 склянки цукру
  • 60-80 мл яблучного оцту 6%
  • 2 лаврові листки
  • 6-8 шт. перцю горошком
  • 200 мл рослинної олії

Рецепт приготування:

  1. Помідори пропустити через м'ясорубку, кип'ятити на повільному вогні 15 хвилин.
  2. Потім додати сіль, цукор, рослинну олію і нарізані перці. Варити на повільному вогні 20 хвилин.
  3. Після цього додати перець горошком, лавровий лист, оцет і кип'ятити ще близько 5 хвилин. Розкласти в стерилізовані банки і закатати.
  4. На останньому етапі закриті банки поставити догори дном, накрити рушником і залишити до повного охолодження.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом рулетиков з перцю з тунцем, зеленню і вершковим сиром. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати грецький салат з картоплею і запеченим перцем. Крім цього, ми розповідали, як приготувати м'ясний рулет з болгарським перцем і сиром.

Дивіться відео, як приготувати варення з помідорів:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв