I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати Львівський сирник: рецепт Григорія Германа

Телеведучий каналу "Україна" поділився рецептом популярного десерту

"В українській мові, як і в давньоруській, сир називають "сир". І запіканка з сиру – "Сирник". А сирнички, тобто оладки з сирного тіста – також "Сирнички". Є мокрий сирник і є сухий. Відрізняються тим, що в сухому, крім сирної маси, є ще основа з пісочного тіста. Виходить щось типу чізкейку. Ми робимо мокрий сирник – без коржа", – написав ведучий шоу "Свекруха чи невістка" у своєму Facebook.

Львівський сирник від Григорія Германа

Реклама

Складові:

  • Сир жирний – 500 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Масло вершкове – 100 г (можна і 150 г)
  • Цедра 1 лимона
  • Манка – 1 ст. л.

Для глазурі:

  • Какао – 3 столові ложки.
  • Молоко – 50 мл
  • Масло вершкове – 100 г
  • Цукор -100 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Якщо сир зернистий або занадто щільний – додаємо трішки молока і пробиваємо занурювальним блендером до однорідної маси.
  2. Відокремлюємо білки від жовтків. Другі ретельно перетираємо з цукром. Міксером, для більшої ретельності. І взагалі, не ховайте міксер.
  3. Змішуємо жовтки з сирною масою. Туди ж відправляємо вершкове масло (його попередньо розм'якшити, хай полежить не в холодильнику пару-три години). Залиште маленький шматочок. Останній штрих в цій частині – ложка манки. Всипаємо й збиваємо.
  4. Миємо віночки і збиваємо білки в міцну піну. Акуратно вводимо в сирну масу.
  5. Силіконову форму – просто дістаємо. Металеву – змащуємо маслом і посипаємо злегка манкою. Вливаємо масу, заповнюючи на дві третини. Під час випічки вона підніметься, але потім, при охолодженні, знизиться.
  6. Випікаємо в розігрітій до 190 С духовці протягом 40-50 хвилин. Виймаємо, даємо охолонути – і в холодильник на 2-3 години.
  7. За 20 хвилин до подачі сирника дістаємо рондель. Додаємо туди все для глазурі і нагріваємо на малому вогні, постійно помішуючи. Повинна вийти консистенція густої сметани. Розбавляти її можна молоком, загущувати – маслом.
  8. Дістаємо сирник, ставимо на решітку з духовки. Вниз – велику тарілку, зверху сирник. І поливаємо сирник глазур'ю.
  9. Сирник в шоколадній глазурі ставимо застигати в холодильник.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом сирної запіканки з бананами. Ми також писали, як приготувати смачну запіканку з сиру в мікрохвильовці. Крім цього, ми розповідали, як приготувати сирники з вишнею за рецептом Юлії Висоцької..

Дивіться відео, як приготувати несолодкі сирники з зеленню за рецептом Григорія Германа:

Реклама

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти