Цей маковий торт являє собою чудове поєднання м'якого бісквіта і ніжного крему з вершкового сиру. Десерт за бажанням можна прикрасити колотими горіхами, а в начинку додати лимонний сік або цедру.
Дивіться відео, як приготувати сметанник без випічки:
Перед подачею торту потрібно обов'язково дати настоятися в холодильнику, щоб він як слід просочився кремом.
Маковий торт з кремом з вершкового сиру
Час приготування:
- 2 години
Складові:
Для тіста:
- 120 г маку
- 250 мл молока
- 300 г борошна
- 10 г розпушувача
- 180 г м'якого вершкового масла
- 300 г цукру
- 1 ст.л. ванільного цукру
- 3 білки кімнатної температури
- сіль
Для крему:
- 350 г маскарпоне
- 175 г цукрової пудри
- 1 ст.ложка ванільного цукру
Спосіб приготування:
- Молоко налити в каструльку і довести до кипіння на повільному вогні. Прибрати з плити і додати мак. Дати охолонути.
- Розігріти духовку до 180 С.
- Просіяти борошно, сіль і розпушувач.
- Збити м'яке вершкове масло з 250 г цукру і 1 ст. л. ванільного цукру. Додати просіяне борошно і добре перемішати до однорідного стану.
- Влити молоко і ще раз добре перемішати.
- Збити білки з 50 г цукру, що залишився в стійку піну.
- Обережно перемішати білки з тестом рухами від низу до верху.
- Вилити тісто у форму діаметром 26 см, застелену папером для випічки, і випікати протягом 1 години. Перевірити готовність зубочисткою.
- Дістати корж з форми і остудити. Розрізати на дві частини.
- Приготувати крем, збивши цукрову пудру з маскарпоне і ванільним цукром. Якщо крем вийшов дуже густим, розбавити його вершками за смаком.
- Змастити перший корж приблизно 1/3 крему, викласти зверху другий корж і змастити всю поверхню торта кремом.
- Поставити маковий торт в холодильник на кілька годин.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пирога з маковою начинкою і сметаною. "Сьогодні" також писали, як спекти пиріг з маком і сметанним мусом.
Читайте також: