Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Малинове варення на зиму – 3 різних рецепти (фото)

Безумовно корисне варення, одна з найважливіших літніх заготівель. Воно не тільки смачне, а й дуже корисне. У добірці є рецепт варення за 5 хвилин, дуже густого та, як джем
Рецепти малинового варення
Рецепти малинового варення

Любителі варення знають – його багато не буває, причому різного. Для різноманітності спробуйте закрити на зиму хоча б одну баночку варення з шовковиці, воно виходить неймовірного кольору.

Малинове не менш красиве та корисне безумовно. З ним, як і з іншим, постійні пропорції: що більше цукру, то воно густіше.

Реклама

Усі ці рецепти перевірені неодноразово. Варення "П'ятихвилинка" максимально залишає в собі аромат і смак свіжої ягоди. Ще спробуйте малиновий джем, для нього потрібно зварити сироп із соку малини.

Малинове варення "П'ятихвилинка"

Варення з малини домашнє
Варення з малини домашнє

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 кг малини;
  • 1 кг цукру.

Як приготувати:

  1. Малину засипати цукром і перемолоти блендером.
  2. Перелити в каструлю. Варити на середньому вогні та довести до кипіння. Зняти піну.
  3. Варити на повільному вогні ще 5 хвилин.
  4. Готове гаряче варення перелити в чисті банки. Закрити кришками, дати остигнути.

Рецепти різних заготівель зі смородини зібрано тут.

Густе малинове варення

Варення з малини
Варення з малини

Реклама

Інгредієнти:

  • 1 кг малини;
  • 1,5 кг цукру.

Як приготувати:

  1. Засипати малину цукром, чергуючи: склянка малини – склянка цукру. Залишити на 3-4 години до появи соку.
  2. Сік злити у велику каструлю. Варити 10-15 хвилин. Це потрібно, щоб варення не було рідким.
  3. У сироп додати малину, перемішати, довести до кипіння. Зняти піну й варити 15 хвилин.
  4. Готове гаряче малинове варення перелити в стерилізовані банки.

Як зробити смачний компот з черешні – читайте тут.

Малинове варення, рецепт джему

Малиновий джем
Малиновий джем

Інгредієнти:

  • 1 кг малини;
  • 1 кг цукру.

Як приготувати:

  1. Малину ретельно промити.
  2. Засипати ягоди половиною норми цукру (500 г) і поставити в холодильник на ніч, щоб малина пустила сік.
  3. Відокремити ягоди від сиропу. У сироп додати 500 г цукру й довести до кипіння.
  4. Покласти ягоди в сироп і на середньому вогні варити 30 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою і знімаючи піну.
  5. Щоби перевірити готовність варення, в пласку тарілку викласти ложку джему, остудити. Провести ложкою або пальцем через середину: якщо джем не розтікається, він готовий.
  6. Розкласти варення в стерильні банки та герметично закрити. Зберігати в темному місці.

Плануєте закрити вишневе варення на зиму? За цим рецептом воно не потемніє.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти