Головна Сьогодні

Як приготувати малинове варення: ТОП-5 рецептів

Дізнайтеся, як смачно зварити малинове варення

Варення з малини. Фото: pixabay.com
Варення з малини.
Фото: pixabay.com

Варення з малини – одна з найпопулярніших заготовок на зиму. Воно не тільки смачне, але і дуже корисне. До його складу входять такі макро- і мікроелементи, як залізо, калій, кальцій, фосфор, натрій і магній.

Дивіться відео, як приготувати швидкий малиновий квас:

Варенье из малины богато и витаминами, среди которых C, A, B1, B2, PP, E и бета-каротин. Оно помогает при простуде, снимает головную боль и разжижает кровь, и при этом не имеет практически никаких противопоказаний. Как варить малиновое варенье на зиму, читайте в нашей статье.

Малинове варення "П'ятихвилинка"

jam-3356765_960_720
Швидке малинове варення
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 1 кг малини
  • 1 кг цукру

Рецепт приготування:

  1. Зібрати і перебрати ягоди малини.
  2. Засипати цукром і перемолоти блендером.
  3. Перелити в каструлю, поставити варити на середній вогонь і довести до кипіння. Зняти піну.
  4. Варити на повільному вогні 5 хвилин.
  5. Готове гаряче варення розлити по чистих баночках. Закрити кришками і прибрати охолоджуватись.

Малинове варення без цукру на фруктозі

raspberries-2497663_960_720_01
Малинове варення без цукру
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 1 кг малини
  • 0.5 л води
  • 650 г фруктози

Рецепт приготування:

  1. Малину промити і перебрати.
  2. Змішати фруктозу і воду, приготувати сироп.
  3. Додати підготовлену малину і варити на повільному вогні протягом 7 хвилин.
  4. Готове варення перекласти в банки і закрити кришками. Банки рекомендується простерилізувати. Зберігати варення без цукру потрібно в сухому прохолодному місці подалі від сонячних променів.

Густе малинове варення

jam-2441824_960_720
Густе малинове варення
Фото: pixabay.com

Складові: 

  • 1 кг малини
  • 1.5 кг цукру

Рецепт приготування: 

  1. Малину перебрати. Якщо ягоди тільки що зібрані з куща, промивати їх не потрібно.
  2. Засипати малину цукром, чергуючи: стакан малини, потім стакан цукру. Залишити на 3-4 години, щоб виділився сік.
  3. Одержаний сік злити у велику каструлю. Поставити на вогонь і варити 10-15 хвилин. Це потрібно, щоб варення не було рідким.
  4. В отриманий сироп додати малину, перемішати, довести до кипіння, зняти пінку і варити 15 хвилин.
  5. Готове гаряче малинове варення розлити по стерилізованим баночках.

Порада: Малинове варення можна варити в пропорції 1: 1, але з великою кількістю цукру воно виходить більш густим.

Малинове варення: рецепт джему

raspberries-1288327_960_720
Варення з малини
Фото: pixabay.com

Складові:

Рецепт приготування:

  1. Малину перебрати, видалити плодоніжки і зважити. Потім ретельно промити.
  2. Засипати ягоди половиною норми цукру (500 г) і поставити в холодильник на ніч, щоб малина пустила сік.
  3. Вранці відокремити ягоди від сиропу. У сироп додати решту 500 г цукру і довести до кипіння.
  4. Покласти ягоди в сироп і на середньому вогні варити 30 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою і знімаючи піну, що утворюється.
  5. Щоб перевірити готовність варення, в плоску тарілку викласти ложку джему, остудити. Провести ложкою або пальцем через середину: якщо джем не розтікається, він готовий.
  6. Розкласти варення в стерильні банки і герметично закрити. Зберігати банки в темному місці.

Рецепт Малинового варення без кісточок

jar-of-jam-2431756_960_720
Варення з малини без кісточок
Фото: pixabay.com

Складові:

Рецепт приготування:

  1. Малину помити, відправити в каструлю і додати воду. Варити хвилин 15, щоб ягоди розм'якшилися.
  2. Дати малині трохи охолонути, а потім за допомогою дрібного сита або марлі, складеної в два рази, видалити кісточки.
  3. Одержаний сік вилити в каструлю, додати цукор і поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити джем, постійно помішуючи, протягом години. У процесі приготування потрібно знімати піну.
  4. Перелити малинове варення в стерилізовані банки, закатати і перевернути догори дном. Накрити рушником і дати охолонути.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати на зиму малосольні огірки. "Сегодня" також розповідали, як законсервувати кабачки по-корейськи на зиму.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

18 липняFood

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь