Головна Сьогоднi

Як приготувати малосольні огірки: рецепт Дмитра Горовенка

Суддя "МастерШеф" поділився оригінальним рецептом малосольних огірків

<p style="text-align: justify;">Дмитро Горовенко Фото: пресс-служба СТБ</p>
Дмитро Горовенко Фото: пресс-служба СТБ

Суддя "МастерШеф" на каналі СТБ Дмитро Горовенко зовсім нещодавно відкрив свій азіатський ресторан у Києві. Там він подає незвичний салат з битими огірками.

Биті азіатські огірки

Складові:

  • 1 кг огірків
  • 5-7 ст.л. яблучного оцту
  • 2 ст.л. цукру
  • 3-5 ст.л. солі
  • 5 зубчиків часнику
  • 1 невеликий стручок перцю чилі
  • рослинна олія

Рецепт приготування:

  1. Огірки розрізаємо вздовж навпіл. Пласкою стороною ножа тиснемо огірки, як би ми давили часник для очищення від лушпиння.
  2. Розрізаємо ще раз на дві частини. Кладемо в миску й однорідно посипаємо сіллю. Ми залишаємо на півгодини при кімнатній температурі. Сік, що виділився, потрібно злити, а огірки гарненько перемішати.
  3. Робимо заправку. Зубчики часнику поділяємо на дві частини. Першу дрібно рубаємо, а другу натираємо на дрібній тертці. При різних нарізках часник виділяє різну кількість ефірних масел.
  4. Змішуємо з цукром і оцтом, за бажанням додаємо дрібно нарізаний перець чилі. Заправляємо рослинною олією.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом смаженого редису від Асмік Гаспарян. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати аджику на зиму. Крім цього, ми розповідали, як приготувати екзотичне варення з огірків.

Дивіться відео, як приготувати бургер з грибами за рецептом Дмитра Горовенка:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв