Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Як приготувати справжній заварний крем: рецепт Джеймі Олівера

Готуємо заварний крем за рецептом "Голого шефа"

<p style="text-align: justify;">Джеймі Олівер Фото: instagram.com/jamieoliver</p>
Джеймі Олівер Фото: instagram.com/jamieoliver

"Заварний крем – це базовий соус, який готують на кухнях численних ресторанів світу. І хоча репутація британської кухні значно зіпсувалася – особливо за останні 50 років, заварний крем залишається одним з найкращих її досягнень. Пропоную вам рецепт-основу, який стане в нагоді для приготування багатьох десертів", – розповів Джеймі Олівер.

Справжній заварний крем

depositphotos_32903251_m
Заварний крем
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти на 4-6 порцій:

  • 500 мл незбираного молока
  • 565 мл вершків для збивання
  • 6 ст. л. дуже дрібного цукру
  • 1 стручок ванілі, розрізаний навпіл, насіння витягти
  • 8 великих яєць курей вільного вигулу або органічних яєць

Рецепт приготування:

  1. Змішайте в каструльці молоко, вершки, 4 столові ложки цукру і стручок ванілі разом із насінням. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню і залиште на кілька хвилин, щоб суміш злегка охолола – за цей час аромат ванілі перейде в молоко.
  2. У великій мисці розітріть яєчні жовтки разом з 2 столовими ложками цукру до блідого кольору.
  3. Дістаньте з молочної суміші стручок ванілі, половником влийте трохи суміші в жовтки і збийте. Додавайте молоко по половнику за раз, добре збиваючи перед кожною наступною порцією.
  4. Перелийте всю суміш в теплу каструльку і поставте на слабкий вогонь ще на кілька хвилин, весь час помішуючи силіконовою лопаткою або дерев'яною ложкою. Через кілька хвилин жовтки згорнуться достатньо – соус загусне і стане блискучим. Він має триматися на задньому боці ложки.
  5. Коли ви дочекаєтеся цього, негайно вимкніть вогонь. Якщо готувати крем занадто швидко, занадто довго або на занадто сильному вогні, він, ймовірно, перетвориться на яєчню. Втім, не хвилюйтеся: якщо ви помітили в кремі згустки або грудочки, зніміть його з вогню, перелийте в холодну каструльку і процідіть через сито в чисту миску. Готовий крем можна їсти як у теплому, так і в холодному вигляді.
  6. Якщо ви хочете розігріти крем, краще робити це на киплячій водяній бані – так він не згорнеться.

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати майонез від Джеймі Олівера.

Дивіться відео, як приготувати крем з вершків з коньяком:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв