Апетитний пиріг для любителів ситної домашньої випічки. Його можна подавати гарячим, їсти холодним або розігріти в мікрохвильовці.
Пиріг з куркою і картоплею
Складові:
- 400 г курячого філе
- 2 шт. картоплі
- 1 цибулина
- 180 мл молока
- 1 яйце
- 400 г борошна
- 100 г масла
- 0.5 ч. л. соди
- 2.5 ч. л. крупної солі
- кілька гілочок кропу або іншої зелені
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Вершкове масло нарізати і розтопити в мікрохвильовці, дати трохи охолонути. Влити тепле молоко, посолити і додати 0,5 чайної ложки соди. Підсипаючи борошно, поступово замісити тісто і накрити його харчовою плівкою, поки готується начинка.
- Очищену картоплю нарізати невеликими кубиками. Такими ж шматочками порізати куряче філе. Перемішати, додати подрібнену ріпчасту цибуля (її можна попередньо обсмажити) і свіжий кріп. Посолити.
- Духовку розігріти до 180 градусів. Тісто для пирога розділити на дві нерівні частини. Пімістити більшу частину тіста у форму, сформувати бортики.
- Насипати в кошик з тіста, який вийшов, курку з картоплею.
- Розкачати тісто і накрити начинку, защипати краї. У центрі зробити отвір для виходу пари. Змастити поверхню тіста збитим яйцем.
- Випікати пиріг в гарячій духовці протягом 40-45 хвилин. Трохи остудити і розрізати на порційні шматки.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом несолодкого пирога з помідорами чері і спаржею. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати киш з куркою і овочами.
Дивіться відео, як приготувати незвичайну піцу: