Головна Сьогоднi

Як приготувати окрошку: ТОП-3 рецепти для літнього обіду

Окрошка – ідеальне рішення для спекотної погоди

<p style="text-align: justify;">Окрошка на кефірі. Фото: depositphotos.com</p>
Окрошка на кефірі. Фото: depositphotos.com

Влітку ми намагаємося готувати страви, які б не зігрівали, а навпаки, приємно освіжає. Класичний представник холодних супів в наших широтах – це окрошка. Ми поділимося з вами найкращими рецептами цього першого блюда.

Збірна м'ясна окрошка на квасі

depositphotos_24484177_m
Окрошка на квасі
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • Яловичина (грудинка, лопатка) – 140 г
  • Окіст – 100 г
  • Язик яловичий – 80 г
  • Хлібний квас – 720 г
  • Зелена цибуля – 2 пучка
  • Огірок – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Гірчиця – 2 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Кріп – 2 пучка
  • Сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Яловичину, окіст, язик, картоплю і яйця відварюємо.
  2. Картоплю і м'ясо нарізаємо кубиками або соломкою.
  3. Огірки очищаємо від шкірки, нарізаємо їх і 1 яйце кубиками.
  4. Лук і кріп дрібно шаткуємо, розтираємо з яйцем, сіллю, цукром і гірчицею.
  5. Додаємо м'ясо, картоплю, огірки, кладемо сметану, ретельно перемішуємо.
  6. Заливаємо квасом, даємо настоятися протягом години. Кладемо в миски половинки яйця, заливаємо окрошку, додаємо кубик льоду.

М'ясна окрошка на кефірі

depositphotos_51044713_m_01
Окрошка на кефірі
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • Кефір – 600 г
  • Вода кип'ячена – 600 г
  • Яловичина (лопатка, грудинка) – 440 г
  • Зелена цибуля – 150 г
  • Огірок – 300 г
  • Картопля – 270 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 20 г
  • Сіль, кріп – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Відварюємо м'ясо, яйця і картоплю.
  2. Огірки очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками, цибулю шаткуємо.
  3. Кефір змішуємо з теплою кип'яченою водою (можна взяти холодну мінеральну), додаємо сіль, цукор, ставимо в холодильник.
  4. Перед подачею кладемо в миску всі нарізані продукти, заливаємо кефіром з водою, посипаємо нарізаним кропом.

Окрошка з квашеною капустою

depositphotos_71731573
Окрошка з капустою
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • Квашена капуста – 370 г
  • Картопля – 400 г
  • Хлібний квас – 1.3 л
  • Морква – 100 г
  • Зелена цибуля – 150 г
  • Редис – 120 г
  • Сметана – 40 г
  • Яйце 2 шт.
  • Гірчиця – 8 г
  • Цукор – 20 г
  • Сіль, зелень – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Всі овочі нарізаємо кубиками, квашену капусту дрібно рубаємо, цибулю шаткуємо.
  2. Четверту частину цибулі розтираємо з сіллю. Яйця варимо круто, білки дрібно нарізаємо, жовтки розтираємо зі сметаною, гірчицею, сіллю, цукром, розводимо квасом.
  3. У цю суміш кладемо всі інші нарізані продукти, свіжу зелень і подаємо.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати суп-пюре з щавлю. Сайт "Сегодня" також ділився кращими рецептами окрошки. Крім цього, ми розповідали, як приготуватикартопляний суп з черемшею.

Дивіться відео, у скільки обійдуться українцям різні рецепти окрошки:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв