Головна Сьогодні

Як приготувати панеттоне на Великдень: рецепт Юлії Висоцької

Панеттоне – це італійська паска, яку традиційно готують на Великдень і Різдво

Рецепт панеттоне Фото: pixabay.com
Рецепт панеттоне
Фото: pixabay.com

Панеттоне печуть з м'якого тесту з зацукрованими фруктами і родзинками. Тісто для панеттоне готується досить довго, але при цьому виходить дуже пишний і ароматний кекс, набагато смачніший, ніж дорогий панеттоне, куплений в магазині. Рушник, яким накривають паски, має бути змочений в гарячій воді і не дуже сильно віджатий.

Панеттоне подають з кавою, гарячим шоколадом або десертним вином.

Панеттоне від Юлії Висоцької

bread-1696143_960_720
Панеттоне від Юлії Висоцької
Фото: pixabay.com

Інгредієнти на 10 порцій:

  • пшеничне борошно – 1 ⅕ кг
  • вершкове масло – 500 г
  • родзинки – 500 г
  • яйця курячі – 8 шт.
  • яєчні жовтки – 4 шт.
  • апельсини – 2 шт.
  • цукор коричневий – 160 г
  • дріжджі свіжі – 70 г
  • нарізаний пластівцями мигдаль – 30 г
  • молоко – 380 мл
  • рослинна олія – 1 ст. л.
  • ванільний екстракт – 1 ч. л.
  • сіль морська – ½ ч. л.

Рецепт приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 190°С.
  2. Приготувати тісто: 360 мл молока підігріти, з'єднати з дріжджами і 1 ч. ложкою цукру і вимішати в комбайні.
  3. Не вимикаючи комбайна, всипати половину борошна, додати 4 яйця, влити ванільний екстракт, посолити.
  4. Ввести борошно, що залишилося, 4 яйця і продовжувати вимішувати.
  5. З'єднати 3 жовтки і 150 г цукру і збити блендером. Не припиняючи збивати, порціями ввести 250 г попередньо розм'якшеного вершкового масла.
  6. Не перестаючи вимішувати тісто, невеликими порціями додати в нього жовтково-вершкову масу.
  7. Порціями ввести розм'якшене вершкове масло, що залишилося, і вимішувати тісто до однорідного стану ще хвилин 10 на невеликій швидкості.
  8. Велику каструлю змастити олією, перекласти в неї тісто, накрити мокрим рушником і поставити підходити в тепле місце без протягів (в шафу або непрацюючу духовку). Тісто має збільшитися в обсязі приблизно в два рази.
  9. Апельсини вимити, цедру натерти на дрібній тертці.
  10.  У тісто, що підійшло, додати апельсинову цедру, 2 жмені родзинок і вимісити руками.
  11.  Частинами ввести родзинки, що залишився, ще раз вимісити.
  12.  Розкласти тісто в форми для пасок, накрити вологим рушником і поставити в тепле місце на 1 годину.
  13.  Час, що залишився, молоко перемішати з жовтком і змастити поверхню панеттоне.
  14.  Поставити панеттоне в розігріту духовку на 35-40 хвилин.
  15.  Готові панеттоне остудити в формах, потім за бажанням посипати мигдальними пластівцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Раніше сайт "Сегодня" ділився рецептами глазурі для пасок. Ми також розповідали, як пофарбувати яйця цибулевим лушпинням.

Дивіться відео, як пофарбувати яйця на Великдень:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь