Головна Сьогодні

Як приготувати великодній кекс з родзинками і горіхами

Смачна бездріжджова паска на Великдень

Фото: Depositphotos

Якщо ви не хочете готувати на Великдень дріжджову випічку, спечіть смачний святковий кекс з родзинками і горіхами. Він не тільки прикрасить стіл, а й стане чудовою альтернативою традиційній пасці.

Щоб кекс вийшов більш ароматним, родзинки можна попередньо залити ромом або коньяком і залишити хоча б на 30 хвилин. Перед тим, як додавати в тісто, його потрібно попередньо обсушити і обваляти в борошні.

Великодній кекс: рецепт з фото

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 200 г цукрової пудри
  • 120 г вершкового масла кімнатної температури
  • 3 яйця
  • 3 ст.л. сиру (около 60 г)
  • 100 мл молока
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 80 г родзинок
  • 50 г горіхів (фундук, мигдаль або волоські)

Рецепт приготування:

  1. Горіхи підсмажити на сухій сковороді. Остудити, а потім дрібно порубати.
  2. Яйця розділити на жовтки і білки.
  3. Жовтки збити з розм'якшеним маслом і цукровою пудрою. Туди ж додати сир. Поступово влити молоко, додати борошно і розпушувач.
  4. Білки збити і в декілька заходів підмішати в тісто. Потім додати горіхи і родзинки, акуратно перемішати.
  5. Форму змастити вершковим маслом, викласти в неї тісто. Випікати 35-40 хвилин при 200 градусах. Якщо кекс підрум'янився занадто рано, прикрити його фольгою. Готовність перевірити дерев'яною паличкою – вона повинна виходити з тіста сухою.
  6. Дати охолонути, вийняти з форми. Перед подачею посипати кекс цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як фарбувати яйця харчовими барвникам. "Сьогодні" також ділилися рецептом паски "Краффін".

Дивіться відео, як приготувати італійський великодній кекс панеттоне:

Відео: "Ранок з Україною" (Телеканал Украина)

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Вчора, 16:01Food

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь