Якщо ви не хочете готувати на Великдень дріжджову випічку, спечіть смачний святковий кекс з родзинками і горіхами. Він не тільки прикрасить стіл, а й стане чудовою альтернативою традиційній пасці.
Щоб кекс вийшов більш ароматним, родзинки можна попередньо залити ромом або коньяком і залишити хоча б на 30 хвилин. Перед тим, як додавати в тісто, його потрібно попередньо обсушити і обваляти в борошні.
Великодній кекс: рецепт з фото
Інгредієнти:
- 300 г борошна
- 200 г цукрової пудри
- 120 г вершкового масла кімнатної температури
- 3 яйця
- 3 ст.л. сиру (около 60 г)
- 100 мл молока
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1,5 ч.л. розпушувача
- 80 г родзинок
- 50 г горіхів (фундук, мигдаль або волоські)
Рецепт приготування:
- Горіхи підсмажити на сухій сковороді. Остудити, а потім дрібно порубати.
- Яйця розділити на жовтки і білки.
- Жовтки збити з розм'якшеним маслом і цукровою пудрою. Туди ж додати сир. Поступово влити молоко, додати борошно і розпушувач.
- Білки збити і в декілька заходів підмішати в тісто. Потім додати горіхи і родзинки, акуратно перемішати.
- Форму змастити вершковим маслом, викласти в неї тісто. Випікати 35-40 хвилин при 200 градусах. Якщо кекс підрум'янився занадто рано, прикрити його фольгою. Готовність перевірити дерев'яною паличкою – вона повинна виходити з тіста сухою.
- Дати охолонути, вийняти з форми. Перед подачею посипати кекс цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як фарбувати яйця харчовими барвникам. "Сьогодні" також ділилися рецептом паски "Краффін".
Дивіться відео, як приготувати італійський великодній кекс панеттоне: