Головна Сьогодні

Як приготувати великодній кекс з морквою і курагою

Рецепт смачного кексу на Великдень 2019

Фото: Depositphotos

Хочете приготувати смачний кекс на Великдень? Тоді візьміть на замітку рецепт з морквою, горіхами і курагою. Як декор тут – глазур з білим шоколадом і консервовані абрикоси.

Великодній кекс: рецепт з фото

Інгредіієнти:

Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 200 г моркви
  • 3 яйця
  • 150 г цукру
  • 130 мл рослинної олії
  • 1.5 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • манна крупа або панірувальні сухарі

Для начинки:

  • 100 г кураги
  • 50 г ядер волоських горіхів
  • Для прикраси:
  • 100 г білого шоколаду
  • 50 мл вершків
  • 10 г вершкового масла
  • половинки консервованих абрикосів або персиків

Рецепт приготування:

  1. Волоські горіхи підсушити на сковороді, дати охолонути.
  2. Курагу залити теплою водою на 15 хвилин, обсушити і нарізати.
  3. Скласти горіхи і сухофрукти в чашу блендера, збити до отримання в'язкої маси. Скачайте кульки, розкласти на тарілці і прибрати до холодильника на 10 хвилин.
  4. Яйця збити з цукром і ваніллю в пишний світлий крем. Влити олію і додати просіяне з розпушувачем борошно. Додати дрібно натерту моркву, ще раз перемішати.
  5. Форму для кексу змастити маслом, присипати борошном або сухарями.
  6. Налити половину тіста, розкласти половину горіхових кульок. Додати тісто і начинку.
  7. Випікати кекс при 180 °С близько 30-40 хвилин. Дати охолонути.
  8. Для глазурі шоколад поламати і розтопити на водяній бані з маслом і вершками. Полити кекс глазур'ю і прикрасити персиками. Дати застигнути в холодильнику.

На свято також можна приготувати шоколадну сирну паску. А найпопулярнішою глазур'ю для пасок залишається білкова.

Дивіться відео, як приготувати мармуровий кекс:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь