I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як запекти яблука з начинкою: чотири простих рецепти

Готуємо печені яблука в духовці і мікрохвильовій печі

Запечені яблука – очень простое в приготовлении, а главное – вкусное и полезное блюдо. Их можно запекать в духовке или микроволновке вместе с сахаром, медом, вареньем, творогом, ягодами или орехами.

Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк із корицею:

Реклама

Готовий десерт смачно їсти разом з кулькою ванільного морозива або збитими вершками. Користь печених яблук полягає в тому, що вони виводять з організму холестерин і нормалізують обмін речовин.

Як вибрати яблука для запікання

Плоди повинні бути міцними, стиглими, із соковитою кисло-солодкою м'якоттю. Ідеальний варіант – ароматні яблука пізніх сортів. Їх можна запікати цілком, ділити на половинки або розрізати на скибочки.

Реклама

Читайте також:

Перед запіканням яблука очищають від насіння і серцевини, але залишають шкірку, вона зберігає соковитість і красиву форму плодів. Кількість цукру в десерті варіюйте за смаком.

Печені яблука з медом і горіхами

Реклама
baked-apples
Запечені яблука з морозивом
Фото: depositphotos.com

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • яблука
  • Вершкове масло
  • 1/2 склянки волоських горіхів
  • мед

Спосіб приготування:

  1. Відберіть неушкоджені фрукти одного розміру, вимийте і висушіть їх.
  2. Гострим ножем або спеціальною металевою виїмкою видаліть серцевину. Покладіть плоди в форму, змащену вершковим маслом.
  3. Півсклянки очищених волоських горіхів підсмажте на сухій сковороді і зітріть у ступці.
  4. Змішайте горіхи з рідким медом і заповніть масою вільні серединки яблук.
  5. Помістіть форму в духовку, розігріту до 200 °С.
  6. Запікайте плоди до м'якості, подавайте теплими.
  7. Яблука можна полити ванільним соусом або підталим вершковим морозивом.

Печені яблука із сиром

depositphotos_01
Яблука із сирною начинкою
Фото: depositphotos.com

Смачний варіант, який підходить для сніданку.

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 4 великих яблук
  • 100 г м'якого сиру
  • 2 ч.л. цукрової пудри
  • родзинки
  • 1 стакан нежирних вершків
  • 2 яйця
  • Кілька чайних ложок цукру
  • щіпка ваніліну

Спосіб приготування:

  1. 4 великих яблука вимийте і розріжте на половинки. Видаліть серцевину і хвостики, ложкою або ножем виберіть частину м'якоті і дрібно наріжте її.
  2. 100 г м'якого сиру змішайте з 2 ч. Ложками цукрової пудри, невеликою кількістю родзинок без кісточок і подрібненої яблучної м'якоттю.
  3. Заповніть половинки сирною сумішшю, укладаючи її гіркою.
  4. Викладіть плоди в глибоку форму якомога щільніше, щоб вони не переверталися.
  5. 1 стакан нежирних вершків змішайте з 2 яйцями, парою чайних ложок цукру і дрібкою ваніліну.
  6. Збийте соус міксером і залийте ним яблука.
  7. Помістіть форму в духовку, розігріту до 200 °С. Запікайте плоди близько 10-15 хвилин або до м'якості.
  8. Подавайте теплими, полив залишилися в формі соусом.

Печені яблука у фользі з родзинками

apple-1883934_960_720_01
Запечені яблука у фользі
Фото: pixabay.com

Цей десерт готується дуже швидко.

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • яблука
  • родзинки
  • колоті горіхи
  • Збиті вершки

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте плоди, видаливши серцевину. Начиніть яблука родзинками і колотими горіхами.
  2. Викладіть плоди на квадрати фольги і підійміть її краю, надавши згортки вид вузликів.
  3. Додайте яблука на деку і запікайте 10-15 хвилин в розігрітій духовці. Фольгу розвертайте обережно, щоб не обпектися.
  4. Подавайте десерт, прикрасивши його збитими вершками.

Печені яблука в мікрохвильовці

1e03aab0db511522fa919922353ff45d
Яблука в мікрохвильовці
Фото: depositphotos.com

Яблука можна без проблем приготувати в мікрохвильовій печі.

Час приготування:

  • яблука
  • Коричневий цукор
  • свіжа м'ята
  • кориця
  • ягоди брусниці

Спосіб приготування:

  1. Стиглі міцні плоди розріжте навпіл, гострим овочевим ножем виріжте серцевину і видаліть хвостики.
  2. Намагайтеся не пошкодити самі яблука. У поглиблення половинок всипте по половині чайної ложки коричневого цукру і поставте яблука на тарілку.
  3. Запікайте їх в мікрохвильовій печі 2-3 хвилини на максимальній потужності.
  4. Перевірте готовність яблук. Вони повинні стати м'якими, зберігши соковитість.
  5. Якщо плоди твердоваті, включите піч ще на 1 хвилину.
  6. Покладіть яблука в креманки по 2 половинки на порцію.
  7. Прикрасьте їх листочками свіжої м'яти, корицею або ягодами брусниці.
  8. Такі ж яблука можна приготувати з медом, джемом або варенням.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися найкращими рецептами яблучної шарлотки. Ми також розповідали, як приготувати дріжджові пиріжки з яблуками.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти