Головна Сьогодні

Як приготувати пісочний пиріг з маково-сирною начинкою

Дуже смачний пиріг з ніжною начинкою

Пісочний пиріг з маком і сиром Фото: depositphotos.com
Пісочний пиріг з маком і сиром 
Фото: depositphotos.com

Пропонуємо вашій увазі прекрасний рецепт макового пирога. Він неодмінно порадує вас своїм смаком. У ньому вдало скомбіновані відразу дві начинки: маково-яблучна та ванільно-сирна.

Пісочний пиріг з сиром і маком

Складові:

Для тіста:

  • 250 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 2 жовтки
  • 100 г цукрової пудри
  • дрібка солі
  • 1 столова ложка молока

Для сирної начинки:

  • 400 г сиру
  • 130 г цукру
  • 3 яйця
  • 3 столові ложки згущеного молока
  • 2 столові ложки крохмалю
  • ванільний екстракт

Для макової начинки:

  • 125 г маку
  • 200-250 г яблук
  • 3 яйця
  • 150 г цукру
  • 75 г вершкового масла
  • 3 столові ложки манної крупи
  • 1,5 чайні ложки розпушувача

Рецепт приготування:

  1. Приготувати тісто. Жовтки розтерти до білого кольору з цукром. Борошно змішати з розм'якшеним вершковим маслом. З'єднати обидві маси, додати сіль і молоко. Розкачати тісто, викласти їм дно і стінки змащеної маслом і присипаної борошном рознімної форми, розрівняти руками і наколоти виделкою. Накрити тісто фольгою, притиснувши її до дна і бортиків. Насипати зверху шар сухого гороху, квасолі або рису. Це потрібно, щоб тісто не здувалося. Поставити тісто в розігріту до 180 градусів духовку і випікати близько 20 хвилин. Потім вийняти спечену основу з форми і укласти на деко або блюдо, на якому тарт буде випікатися і подаватися на стіл. Фольгу з вантажем видалити.
  2. Приготувати макову начинку. Мак змолоти в кавомолці. Натерти яблука на тертці. Розділити яйця на білки і жовтки. Білки збити до твердих піків, жовтки збити з цукром до білого кольору. Додати мак, яблука, манну крупу, розпушувач і вершкове масло, перемішати до однорідної маси. Акуратно ввести збиті білки. Отриману масу викласти на пісочну основу.
  3. Приготувати сирну начинку. Яйця розділити на білки і жовтки. Білки збити до твердих піків, жовтки збити з цукром до білого кольору. Збити сир до однорідності. Додати до сиру жовтки, ванільний екстракт, крохмаль і згущене молоко, перемішати. Акуратно додати збиті білки. Викласти сирну масу поверх макової начинки
  4. Випікати пиріг при 180 градусах близько години. Перед подачею охолодити.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сирну запіканку з яблуками і корицею. Сайт "Сьогодні" також розповідав, як приготувати польський пиріг з сиром, яблуками та маком. 

Дивіться відео, як приготувати пиріг з морквою і апельсинами:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь