Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як приготувати піцу з лисичками і козячим сиром

Осінній рецепт домашньої піци з грибами

Фото: Depositphotos

Піца – одна з найпопулярніших страв італійської кухні. Цей коржик з начинкою навіть став своєрідним кулінарним символом країни.

Дивіться відео, як приготувати смачну домашнюпіцу:

Домашня піца не вимагає особливих вмінь і тривалої підготовки, а начинку для неї можна зробити з різних продуктів. Ми радимо приготувати осінню піцу з начинкою зі смажених лисичок, цибулі та козячого сиру.

Піца з лисичками і сиром

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

Для тіста:

  • 190 г борошна
  • 150 мл води
  • 2,5 г сухих дріжджів (1/2 ч.л.)
  • 1/2 ч.л. солі
  • Оливкова олія

Для начинки:

  • 250 г лисичок
  • 30 г козячого сиру
  • 1 цибулина
  • Невеликий пучок петрушки
  • Кілька гілочок чебрецю
  • Оливкова олія
  • Сіль перець

Спосіб приготування:

  1. Змішати борошно з сіллю і дріжджами. Влити теплу воду і додати трохи оливкового масла (1-2 ст.л.). Замісити тісто, добре вимісити, накрити серветкою і залишити в теплому місці приблизно на 1 годину.
  2. Цибулю очистити, нарізати і обсмажити на оливковій олії. Нарізати лисички і додати їх до цибулі. Обсмажувати разом кілька хвилин.
  3. Тісто розтягнути руками, щоб вийшло коло. Викласти цибулю і лисички. Посипати чебрецем, сіллю і перцем. Додати раскрошенную козячий сир і скропити оливковою олією.
  4. Випікати в духовці при 220-240º С до повної готовності (близько 15 хвилин).
  5. Посипати піцу з лисичками дрібно нарізаною петрушкою.

Секрети приготування піци з грибами

  • Плюс лисичок в тому, що вони ніколи не бувають червивими, тому їх не треба перед приготуванням вимочувати в солоній воді. Крім цього, вони менше всіх інших грибів накопичують шкідливі для людини речовини, і тому їх не потрібно відварювати перед смаженням.
  • Замість лисичок можна взяти шампіньйони, гливи або білі гриби, а замість петрушки – кріп або зелену цибулю.
  • Обов'язково використовуйте козячий сир – він додасть піці з грибами приголомшливий смак і аромат.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати мариновані опеньки на зиму. "Сьогодні" також ділились рецептом грибного паштету з овочами.

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів