Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як приготувати пиріг з листкового тіста з лососем, зеленню і рисом

Для рецепта найкраще підійде листкове дріжджове тісто

Пиріг з рибною начинкою Фото: depositphotos.com
Пиріг з рибною начинкою
Фото: depositphotos.com

Листковий пиріг з начинкою з червоної риби - це неймовірно смачно! Його можна подавати на сніданок або як святкову закуску.

Пиріг з лососем і рисом

Складові:

  • Рис – 1/4 чашки
  • Яйця – 3 шт.
  • Рослинна олія – 1 столова ложка
  • Лук-порей, біла частина і світло-зелена, дрібно порізаний – 1 шт.
  • Цедра одного лимона
  • Сік половини лимона
  • Кріп, порізаний – 3 столові ложки
  • Вершкове масло, м'яке – 3 столові ложки
  • Філе лосося, порізане кубиками 2 см – 450 г
  • Листкове тісто – 500 г
  • Сіль, перець

Рецепт приготування:

  1. Розігріти духовку до 200° С.
  2. Відварити рис у великій кількості киплячої води з дрібкою солі близько 7-8 хвилин, поки рис не стане м'яким. Не переварити. Злити воду і залишити рис охолоджуватися.
  3. В окремій каструльці закип'ятити воду, додати яйця і варити їх 8 хвилин після того, як вода знову закипить. Злити воду і добре остудити варені яйця в холодній воді.
  4. Зробити ароматичне вершкове масло. Для цього змішати м'яке вершкове масло із соком лимона, столовою ложкою порізаного кропу, сіллю, перцем і лимонною цедрою.
  5. На невеликій кількості рослинної олії обсмажити цибулю-порей, поки він не стане м'яким і трохи карамелізованим.
  6. Яйця почистити і нарізати кубиками.
  7. Змішати варений рис, подрібнені яйця, смажену цибулю-порей, порізане філе лосося, дві столові ложки рубленого кропу, що залишилися. Приправити сіллю і перцем.
  8. Розкатати листкове тісто в два тонких пласта, викласти начинку на один шар, покласти зверху шматочки ароматичного вершкового масла і накрити другою половиною тіста, добре притиснути краї.
  9. Випікати 30-35 хвилин або поки тісто не підніметься і не зарум'яниться.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лазанью зі шпинатом і лососем. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом грецького рибного супу. Крім цього, ми розповідали, як запекти філе лосося в медово-соєвому соусі.

Дивіться відео, як приготувати заливний пиріг за рецептом Олексія Суханова:

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів