Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Як приготувати пиріг з сирно-лимонним кремом і абрикосами

Літній тарт з сиром і фруктами

<p style="text-align: justify;">Сирний пиріг з абрикосами. Фото: pixabay.com</p>
Сирний пиріг з абрикосами. Фото: pixabay.com

Цей пиріг – просто знахідка для родинних свят. Хрустке тісто, сирно-лимонна начинка і соковиті абрикоси роблять його смак незабутнім.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 50 г цукру
  • 100 г холодного вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1-2 ст.л. холодного молока

Для начинки:

  • 300 г сиру, протертого через сито
  • 50 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. цедри лимона
  • 20 г крохмалю
  • 500 г консервованих абрикосів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Натріть холодне вершкове масло на тертці і перемішайте з борошном.
  2. Додайте цукор, яйце і молоко. Замісити тісто і зберіть його в кулю.
  3. Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні, помістіть до форми, наколіть виделкою і відправте до холодильника на півгодини.
  4. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте основу протягом 10 хвилин. Це потрібно, щоб тісто не розмокнуло від начинки.
  5. Змішайте сир, цукор, цедру лимона, яйця, крохмаль і викладіть на основу. Зверху розкладіть консервовані абрикоси, злегка вдавлюючи їх в начинку.
  6. Знову відправте пиріг до духовки і готуйте його близько 30 хвилин. Перед подачею остудіть.

Порада: якщо використовуватимете свіжі абрикоси, посипте їх цукром або полийте медом.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом абрикосово-мигдальних квадратиків. Ми також розповідали, як приготувати смачний яблучний пиріг зі сметанним кремом.

Дивіться покроковий рецепт чудодійного крему:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв