Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як приготувати смачний плов у казані на багатті

Зробити смачний плов можна на природі

Їжа для осіннього пікніка повинна бути ситною і смачною. Найкраще, що можна приготувати на природі в холодну пору року – це плов.

Рецепт плову на багатті мало відрізняється від приготування на плиті. До складу страви входить основний набір інгредієнтів, характерний для будь-якого плову, буде це ферганський плов, узбецький плов або святковий "Байрам ош". Тільки не забудьте, що казан для плову повинен бути жароміцним, із товстим дном.

Рецепт плову на багатті в казані

Плов на відкритому вогні
Плов на відкритому вогні
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • Баранина – 1,2 кг
  • Морква – 800 г
  • Цибуля ріпчаста – 300 г
  • Часник – 100 г
  • Олія соняшникова – 50 мл
  • Курдючний жир – 250 г
  • Рис для плову – 1 кг
  • Зіра – 2 ст.л.
  • Коріандр – 2 ч.л.
  • Барбарис – 2 ст.л.
  • Помідор сушений – 1 ст.л.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Гострий перець – 1/2 ч.л.

Для прикрашання:

  • Болгарський перець або чилі

Для соусу:

  • Сир в тубі (знежирений) – 500 г
  • Вода – 200 мл
  • Часник – 20 г
  • Кінза – 50 г
  • Кріп – 30 г
  • Зелена цибуля – 50 г

Спосіб приготування:

  1. М'ясо чистимо від жилок і ріжемо на великі шматки.
  2. Курдюк чистимо і ріжемо на невеликі кубики (1,5 см).
  3. Овочі миємо і чистимо. Цибулю ріжемо півкільцями, моркву – крупною соломкою. Часник очищаємо від лушпиння, підрізаємо корінець і робимо надрізи на зовнішніх зубчиках.
  4. Рис перебираємо, добре промиваємо під проточною водою (або п'ять разів промиваємо, змінюючи воду), відціджуємо.
  5. Розігріваємо казан на великому вогні, в малій кількості рослинної олії розтоплюємо курдючний жир до утворення шкварок. Шкварки виймаємо.
  6. Спочатку готуємо зірвак. Для цього обсмажуємо цибулю до м'якості і золотистого кольору.
  7. Слідом відправляється м'ясо. М'ясо смажимо до гарної скоринки з усіх боків! Тому важливо, щоб температура на перших етапах була максимальною.
  8. Через 10 хвилин додаємо моркву.
  9. Ще через 10 хвилин наливаємо півтора літри води, доводимо до кипіння.
  10. Кладемо прянощі, солимо.
  11. Через 5 хвилин вирівнюємо зірвак, і поверх нього рівномірно розподіляємо весь наш рис.
  12. Зменшуємо вогонь на мінімум, виймаємо палаючі дрова, залишаючи під казаном лише вугілля.
  13. Накриваємо кришкою і чекаємо 40 хвилин.
  14. Через 20 хвилин можна перемішати рис. Не чіпаючи зірвак, згрібаємо рис до центру, потім тильною стороною ложки розрівнюємо купу.
  15. Перед самою подачею змішуємо знежирений сир із водою до стану йогурту, додаємо сіль, часник і рубану зелень.
  16. Готовий плов розкладаємо по тарілках таким чином, щоб знизу був рис, а зверху м'ясо.
  17. Подаємо зі свіжими овочами та мискою соусу.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати бограч на вогні. "Сегодня" також писав, як смачно запекти овочі на вогнищі.

Всі подробиці в спецтемі Найкращі рецепти для пікніків

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: edim.tv

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів