Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Як приготувати пісне тісто для пиріжків і домашнього хліба

Швидке пісне тісто для пиріжків, яке завжди вдається

<p style="text-align: justify;">Пісне дріжджове тісто Фото: freepik.com</p>
Пісне дріжджове тісто Фото: freepik.com

Різдвяний піст в 2018 році розпочнеться 28 листопада і триватиме до 6 січня. Пропонуємо вам рецепт пісного тіста, з якого можна приготувати пироги і пиріжки, піцу і навіть домашній хліб.

Якщо ви плануєте пекти хліб або піцу, додайте в тісто чайну ложку цукру і столову ложку рослинної олії. А якщо хочете приготувати пиріжки або солодкі булочки, збільшіть кількість цукру до 5-6 ст. ложок, а олії – до 6-7 ст. ложок. Борошна в останньому випадку потрібно також трохи побільше.

Рецепт пісного тіста

Складові:

  • 450 г борошна (близько 3 склянок)
  • 1 ст. л. цукру
  • 12-15 г свіжих дріжджів або 5 г (1 ч.ложка з гіркою) сухих дріжджів
  • 1 стакан (250 мл) теплої води
  • 3 ст. л. рафінованої олії
  • 0,5 ч. л. солі

Рецепт приготування:

  1. Розкришіть дріжджі в теплу воду, додайте цукор, сіль і олію. Дайте суміші постояти впродовж 5-10 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
  2. Поступово всипайте просіяне борошно, кожного разу ретельно перемішуючи. Спочатку потрібно розмішувати ложкою, а коли тісто стане досить густим, продовжити заміс руками. Додавайте борошно, поки тісто не буде липнути до рук. Намагайтеся обійтися мінімальною кількістю борошна – так випічка буде пухкою і м'якою, а не забитою.
  3. Перекласти тісто на робочу поверхню і помісити впродовж 5-7 хвилин до гладкості. В кінці скачати в кулю, перекласти у велику миску, змащену маслом і накрити харчовою плівкою або вологим рушником.
  4. Поставити тісто підходити в тепло на 2-3 години, поки воно не збільшиться в об'ємі в приблизно втричі. В процесі підходу бажано тісто обім'яти 1-2 рази. Готово!

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальне тісто для пельменів. Крім цього, сайт "Сегодня" ділився рецептами прісного і дріжджового листкового тіста.

Дивіться відео, чому начинка покупних пиріжків може бути небезпечною для здоров'я:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв