Салат олів'є майже у всіх асоціюється з зимовими святами , І це не дивно, адже він досить важкий і ситний. Але його можна зробити більш дієтичним за рахунок додавання свіжих огірків. Крім цього, варену ковбасу варто замінити куркою, а консервований горошок – свіжим або замороженим. Деякі навіть роблять олів'є з рибою, креветками або кальмарами.
Дивіться відео про секрети приготування салату олів'є:
Всі інгредієнти для салату повинні бути охолодженими. Яйця, м'ясо і овочі рекомендується відварити заздалегідь, щоб вони повністю охололи. Для заправки слід використовувати якісний майонез. Найкраще приготувати майонез самостійно або ж купити готовий соус від перевіреного виробника.
Олів'є з вареною ковбасою і свіжими огірками
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти:
- Картопля – 300 г
- Варена ковбаса – 300 г
- Яйця – 2 шт.
- Свіжі огірки – 2 шт.
- Майонез – 150 г
- Консервований зелений горошок – 150 г
- Зелена цибуля – 3 гілочки
- Сіль – 0,5 ч.л.
Спосіб приготування:
- Нарізати варену картоплю невеликими кубиками. Картоплю краще зварити заздалегідь в мундирах, остудити, а потім використовувати для приготування салату. Важливо, щоб картопля не розварилася, а зберегла свою форму.
- Нарізати кубиками варену ковбасу.
- Потім нарізати зварені круто яйця.
- Нарізати кубиками свіжі огурци.По бажанням їх можна очистити від шкірки.
- Перемішати всі підготовлені і нарізані продукти в глибокій мисці. Посолити і заправити майонезом.
- Дати настоятися 15-20 хвилин в холодильнику
Рецепт олів'є зі свіжими огірками і куркою
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти:
- Куряче філе (можна взяти філе стегон) – 2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Свіжий зелений горошок – 250 г
- Свіжі огірки – 3 шт.
- Майонез – 250 г
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Відварити в шкірці картоплю і моркву, остудити і почистити.
- Зелений горошок відварити в підсоленій воді до м'якості.
- Яйця відварити круто, остудити і почистити.
- Куряче філе помити і відварити в підсоленій воді протягом 30-40 хвилин. Остудити.
- Всі інгредієнти нарізати кубиками.
- Додати зелений горошок і заправити майонезом. Посолити і поперчити за смаком і подати до столу.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами салату олів'є від Даші Малахової . "Сьогодні" також писали, як приготувати салат "Цезар" з куркою .