Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як приготувати найсмачнішу солянку

Рецепт солянки від Ніки Білоцерківської, блогера і автора кулінарних книг

Фото: Depositphotos

Хочете дізнатися, як приготувати смачну солянку? Так називають м'ясний суп на міцному бульйоні з додаванням кислих і гострих інгредієнтів. Чим більше різноманітних м'ясних продуктів додають у солянку, тим вона смачніша. 

Дивіться відео, як вибрати якісні сосиски для солянки:

"Солянку я варю жахливо неправильно. І виходить вона – неправильно смачна! Ніяких бульйонів. Все дуже швидко. І, звичайно ж, це суп "другого дня"", – говорить Ніка Білоцерківська.

Як приготувати солянку: рецепт від Ніки Білоцерківської

Інгредієнти на 5-літрову каструлю:

  • 1.5 кг телятини
  • 300 г копченої грудинки
  • по 200 г різних сосисок і ковбасок (три сорти)
  • 5 великих солоних огірка
  • кілька картоплин (можна без них)
  • 1 столова ложка каперсів
  • велика цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 4 середніх помідори
  • 1 гострий червоний перець
  • банка консервованих у власному соку томатів
  • зелень
  • сіль, перець
  • оливкова олія

Рецепт приготування:

  1. Ріжемо телятину невеликими шматками і обсмажуємо в каструлі з дрібно порізаною кубиками грудинкою до впевненої рум'яності.
  2. Потім додаємо цибулю і часник. Обсмажуємо до появи аромату.
  3. Ріжемо кубиками огірки і помідори.
  4. Нарізаємо ковбаски і сосиски шматочками однакового розміру.
  5. Додаємо огірки і тушкуємо близько п'яти хвилин. Потім додаємо помідори і каперси і теж готуємо п'ять хвилин.
  6. У блендері перетираємо консервовані томати і переливаємо у каструлю. Тушкуємо десять хвилин.
  7. Потім додаємо ковбаски, нарізану кубиками картоплю і гострий перець. Готуємо ще п'ять хвилин і заливаємо окропом.
  8. Накриваємо кришкою і залишаємо на невеликому вогні на двадцять хвилин.
  9. Готову солянку солимо і перчимо. Посипаємо зеленню і даємо ще трохи потомитися.
  10. Подаємо страву разом зі сметаною і часниковими сухариками.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати грузинський суп харчо. "Сьогодні" також ділилися рецептом бефстроганова зі свинини.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів