Щоб урізноманітнити смак звичних сирників, до сирної маси можна додати банани. Так вони вийдуть особливо смачними і ніжними. Готові сирники можна полити будь-яким варенням, сиропом або подати зі сметаною.
Бананові сирники
Складові:
- Сир – 0,5 кг
- Борошно – 100 г
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 100 г (можна менше)
- Банани – 3 шт.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Рослинна олія
- Сіль
- Борошно для панірування
Рецепт приготування:
- Протертий через сито сир змішати з борошном, просіяного з розпушувачем.
- Додати яйце, сіль і цукор.
- Очищені банани розім'яти виделкою в пюре і додати в сирне тісто. Добре перемішати масу до однорідності.
- Сформувати вологими руками сирники, обваляти їх у борошні і надати форму коржів.
- Обсмажити на розігрітій олії, по 4-5 хвилин з кожного боку, до утворення золотистої скоринки. Накрити сковороду кришкою і готувати сирники ще 3 хвилини, щоб вони присмажився всередині.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом сирної запіканки з бананами. Ми також писали, як приготувати смачну запіканку з сиру в мікрохвильовці. Крім цього, ми розповідали, як приготувати сирники з вишнею за рецептом Юлії Висоцької.
Дивіться відео, як приготувати дієтичні сирники: