Цей рецепт апельсинового джему досить простий, але коли ви його приготуєте, то більше ніколи не захочете купувати варення в магазині.
Дивіться відео, як зварити компот з мандаринів:
Щоб розділити апельсини на дольки без білих плівок і насіння, скористайтеся нашою простою інструкцією.
Домашній апельсиновий джем
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 141 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 кг часточок апельсина
- Від 750 г до 1 кг (4-5 чашок) цукру
- Сік одного апельсина
- Сік одного лимона
- 1 стакан тертої апельсинової кірки (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Якщо ви хочете додати апельсинові кірки в джем, зніміть тільки помаранчевий шар цедри, інакше варення гірчитиме. Видаліть і викиньте білу частину шкірки.
- Розріжте апельсини на шматочки по 1 см, додайте цукор і дайте постояти кілька годин, щоб виділився сік. Видаліть насіння (вони будуть плавати на поверхні).
- У каструлю додайте шматочки апельсинів, цукор, лимонний і апельсиновий соки. Доведіть до кипіння на невеликому вогні, час від часу помішуючи.
- Коли суміш закипить, зменшіть нагрів до мінімуму і перемішуйте кожні кілька хвилин, щоб переконатися, що вона не прилипає до дна каструлі.
- Варіть на невеликому вогні, поки джем не випарується на дві третини (це займе від одного до півтора годин).
- Якщо ви плануєте додати апельсинову цедру, зробіть це, коли суміш увариться наполовину (через 40-50 хвилин після початку приготування).
- Дати джему повністю охолонути далеко від будь-яких джерел вологи. Бажано накрити каструлю чистим рушником, але не кришкою, тому що на ній будуть збиратися краплі конденсату.
Як зберігати джем
Як тільки суміш охолоне, перелийте її в стерилізовані банки. Зберігайте джем в сухому прохолодному місці.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити кислі апельсини і грейпфрути солодкими. "Сьогодні" також писали, як використовувати лимонну цедру в кулінарії.