I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати найсмачніший апельсиновий джем

Домашній джем з апельсинів стане відмінним подарунком на Новий рік і Різдво

Цей рецепт апельсинового джему досить простий, але коли ви його приготуєте, то більше ніколи не захочете купувати варення в магазині.

Дивіться відео, як зварити компот з мандаринів:

Реклама

Щоб розділити апельсини на дольки без білих плівок і насіння, скористайтеся нашою простою інструкцією.

Домашній апельсиновий джем

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 141 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 кг часточок апельсина
  • Від 750 г до 1 кг (4-5 чашок) цукру
  • Сік одного апельсина
  • Сік одного лимона
  • 1 стакан тертої апельсинової кірки (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Якщо ви хочете додати апельсинові кірки в джем, зніміть тільки помаранчевий шар цедри, інакше варення гірчитиме. Видаліть і викиньте білу частину шкірки.
  2. Розріжте апельсини на шматочки по 1 см, додайте цукор і дайте постояти кілька годин, щоб виділився сік. Видаліть насіння (вони будуть плавати на поверхні).
  3. У каструлю додайте шматочки апельсинів, цукор, лимонний і апельсиновий соки. Доведіть до кипіння на невеликому вогні, час від часу помішуючи.
  4. Коли суміш закипить, зменшіть нагрів до мінімуму і перемішуйте кожні кілька хвилин, щоб переконатися, що вона не прилипає до дна каструлі.
  5. Варіть на невеликому вогні, поки джем не випарується на дві третини (це займе від одного до півтора годин).
  6. Якщо ви плануєте додати апельсинову цедру, зробіть це, коли суміш увариться наполовину (через 40-50 хвилин після початку приготування).
  7. Дати джему повністю охолонути далеко від будь-яких джерел вологи. Бажано накрити каструлю чистим рушником, але не кришкою, тому що на ній будуть збиратися краплі конденсату.

Як зберігати джем

Як тільки суміш охолоне, перелийте її в стерилізовані банки. Зберігайте джем в сухому прохолодному місці.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити кислі апельсини і грейпфрути солодкими. "Сьогодні" також писали, як використовувати лимонну цедру в кулінарії.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти