I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати найсмачнішу паску на Великдень: рецепт Тетяни Литвинової

Популярна телеведуча розповіла, як зробити святкову випічку пишною і смачною

Паску-2020 відмічають 19 квітня. Кулінарний експерт Тетяна Литвинова поділилася рецептом фірмових великодніх пасок.

"Ви ж уже теж думаєте, де купити найкращі інгредієнти для своєї найсмачнішої паски в світі? Я роблю тільки так, і вона пухка, солодка і божественна! Рецепт розрахований на величезну родину, тому можна сміливо замішувати тісто, зменшуючи інгредієнти вдвічі, а то і втричі", – написала Тетяна в своєму Facebook.

Реклама

Паски від Тетяни Литвинової

Фото: instagram.com/tanita_litvinova

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

Реклама
  • 30 яєць (30 жовтків + 20 білків, 10 білків залишити для глазурі)
  • 1 кг вершкового масла
  • 2 кг цукру
  • 500 мл сметани або домашніх вершків
  • 1 л молока
  • 1 кг родзинок
  • 700 г цукатів
  • сік 1 лимона
  • цедра 1 лимона і 1 апельсина
  • 5-6 пакетиків ванільного цукру
  • 10 пакетиків сухих дріжджів або 1 пачка свіжих
  • 4-5 кг борошна вищого ґатунку (скільки візьме тісто)

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Закип'ятити молоко і вмішати трохи борошна, щоб вийшла консистенція густої сметани. Дати охолонути (руці має бути тепло), додати дріжджі, залишити тісто підніматися.
  2. Збити жовтки разом з половиною цукру. Окремо збити яєчні білки з цукром, що залишився. Все акуратно вмішати в підняту опару, додати борошно до консистенції густої сметани, залишити підніматися.
  3. Розтопити масло, змішати його зі сметаною, ваніллю, соком і цедрою лимона. Поступово всипаючи борошно, замісити м'яке, пухке, трохи липнуче до рук тісто. Не потрібно забивати його борошном. Вимішувати доведеться довго, бо тісто дуже здобне, самий мінімум – це півгодини.
  4. Вмішати промиті родзинки, присипані борошном, і рубані цукати. Цукати краще порубати в міксері. У чашу міксера потрібно обов'язково додати кілька ложок борошна, інакше цукати злипнуться в ком. Якщо ви будете рубати цукати ножем, наприкінці обваляйте їх у борошні.
  5. Поставити тісто в тепле місце на 1-1,5 години, щоб воно збільшилося в об'ємі вдвічі.
  6. Форми для пасок змастити олією. Формуючи гладкі грудочки, заповнити формочки на третину. Якщо форми паперові, просто покладіть грудочки на дно.
  7. Випікати паску на нижньому рівні духовці при температурі 150-160 °С.
  8. Готові паски відразу дістати з форми. Якщо вони високі, покласти на кілька хвилин на чистий рушник, покатати з боку на бік, щоб не залежався бочок.
  9. Гарячі паски покрити білковою глазур'ю. Краще використовувати глазур з лимонною кислотою, тоді вона добре застигає і не кришитиметься.

Дивіться відео, як спекти великоднього баранця:

Реклама

Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як зберегти паски м'якими і смачними. Крім цього, ми ділилися рецептами глазурі для пасок.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти