Головна Сьогодні

Як приготувати найсмачнішу великодню паску: рецепт Юлії Висоцької

Рецепт святкової випічки від відомої актриси, телеведучої та кулінара

Фото: Depositphotos

Юлія Висоцька готує паски з апельсиновою цедрою, родзинками і східними прянощами. Виходить дуже смачно й ароматно.

Великодня паска від Юлії Висоцької

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 450 г
  • вершкове масло – 220 г
  • родзинки – 1 стакан
  • цукровий пісок – 150 г
  • апельсини – 1 шт.
  • яєчні жовтки – 4 шт.
  • яєчні білки – 2 шт.
  • дріжджі свіжі – 21 г
  • молоко – 310 мл
  • кардамон стручки – 7 шт.
  • ванільний екстракт – 1 ч. л.
  • мускатний горіх мелений -1/2 ч. л.
  • цукор ванільний – 1 пакет
  • шафран – 1 щіпка
  • сіль морська -1/2 ч. л.

Рецепт приготування:

1. Духовку попередньо розігріти до 180°С.

2. Шафран замочити в невеликій кількості води.

3. Цедру апельсина натерти на дрібній тертці.

4. Стручки кардамону розламати, вийняти насіння і розтерти його в ступці з мускатним горіхом, цедрою апельсина і ванільним цукром.

5. Ізюм замочити у воді.

6. 300 мл молока злегка підігріти.

7. Половину молока відлити і розвести в ньому дріжджі, потім додати 150 г просіяного борошна і замісити опару. Накрити посуд з опарою рушником і залишити на 20 хвилин.

8. Молоко, яке залишилося, ще раз прогріти, додати до нього 200 г попередньо розм'якшеного вершкового масла і почекати, поки воно розчиниться.

9. Збити 3 жовтки з цукром, продовжуючи збивати, ввести молоко з маслом, потім додати розтерті в ступці спеції, ванільний екстракт і проціджену шафранову воду.

10. До опари додати трохи просіяного борошна, 1/4 ч. ложки солі і жовтково-молочну масу. Борошно, що залишилося, вводити порціями, кожного разу вимішуючи, наприкінці вимісити тісто руками, за необхідності додати борошно. Залишити тісто в теплому місці на 2 години.

11. Збити білки з дрібкою солі.

12. Ввести до тіста віджаті родзинки, потім білки і вимісити все разом руками. Викласти тісто в змащені вершковим маслом формочки (або в одну форму побільше) і залишити ще на 30 хвилин, щоб тісто підійшло.

13. Випікати в розігрітій духовці невеликі паски близько 30 хвилин, а велику – близько 40-50 хвилин. Через 20 хвилин випікання змастити паски жовтком, злегка збитим з 1 ст. ложкою молока.

14. За бажанням прикрасити паски білкової глазур'ю.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, якого числа Пасха 2018 року. Також були названі дати вихідних днів на Великдень.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь