I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати найсмачнішу великодню паску: рецепт Юлії Висоцької

Рецепт святкової випічки від відомої актриси, телеведучої та кулінара

Юлія Висоцька готує паски з апельсиновою цедрою, родзинками і східними прянощами. Виходить дуже смачно й ароматно.

Великодня паска від Юлії Висоцької

Інгредієнти:

Реклама
  • пшеничне борошно – 450 г
  • вершкове масло – 220 г
  • родзинки – 1 стакан
  • цукровий пісок – 150 г
  • апельсини – 1 шт.
  • яєчні жовтки – 4 шт.
  • яєчні білки – 2 шт.
  • дріжджі свіжі – 21 г
  • молоко – 310 мл
  • кардамон стручки – 7 шт.
  • ванільний екстракт – 1 ч. л.
  • мускатний горіх мелений -1/2 ч. л.
  • цукор ванільний – 1 пакет
  • шафран – 1 щіпка
  • сіль морська -1/2 ч. л.

Рецепт приготування:

1. Духовку попередньо розігріти до 180°С.

2. Шафран замочити в невеликій кількості води.

Реклама

3. Цедру апельсина натерти на дрібній тертці.

4. Стручки кардамону розламати, вийняти насіння і розтерти його в ступці з мускатним горіхом, цедрою апельсина і ванільним цукром.

5. Ізюм замочити у воді.

Реклама

6. 300 мл молока злегка підігріти.

7. Половину молока відлити і розвести в ньому дріжджі, потім додати 150 г просіяного борошна і замісити опару. Накрити посуд з опарою рушником і залишити на 20 хвилин.

8. Молоко, яке залишилося, ще раз прогріти, додати до нього 200 г попередньо розм'якшеного вершкового масла і почекати, поки воно розчиниться.

9. Збити 3 жовтки з цукром, продовжуючи збивати, ввести молоко з маслом, потім додати розтерті в ступці спеції, ванільний екстракт і проціджену шафранову воду.

10. До опари додати трохи просіяного борошна, 1/4 ч. ложки солі і жовтково-молочну масу. Борошно, що залишилося, вводити порціями, кожного разу вимішуючи, наприкінці вимісити тісто руками, за необхідності додати борошно. Залишити тісто в теплому місці на 2 години.

11. Збити білки з дрібкою солі.

12. Ввести до тіста віджаті родзинки, потім білки і вимісити все разом руками. Викласти тісто в змащені вершковим маслом формочки (або в одну форму побільше) і залишити ще на 30 хвилин, щоб тісто підійшло.

13. Випікати в розігрітій духовці невеликі паски близько 30 хвилин, а велику – близько 40-50 хвилин. Через 20 хвилин випікання змастити паски жовтком, злегка збитим з 1 ст. ложкою молока.

14. За бажанням прикрасити паски білкової глазур'ю.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, якого числа Пасха 2018 року. Також були названі дати вихідних днів на Великдень.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти