Чізкейк з гарбузом і збитими вершками – популярний десерт американської кухні, який часто готують восени. У цьому рецепті використовується рикотта, але ви можете замінити її вершковим сиром або м'яким сиром.
Гарбузово-апельсиновий чізкейк з рікотти
Складові:
Для основи:
- 200 г печива
- 45 г вершкового масла
- 1 ч. л. кориці
- 1 ч. л. мускатного горіха
Для начинки:
- 500 г рікотти
- цедра 1-2 апельсинів
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 150 г цукру
- 4 яйця
- 230 г гарбузового пюре
- збиті вершки – для прикраси
Рецепт приготування:
- Печиво перемолоти в блендері до крихт. Вершкове масло розтопити. Змішати крихти печива, спеції, олія та викласти в підготовлену форму діаметром 21-23 см, утрамбовуючи по дну.
- Зняти цедру з апельсинів (тільки помаранчевий шар), перемішати з цукром, перетираючи пальцями. Додати рикотту, кукурудзяний крохмаль і збити на низькій швидкості міксером. Додати яйця по одному, збиваючи після кожного. Додати гарбузове пюре і ще раз збити міксером на невеликій швидкості.
- Готову начинку вилити в форму на основу і випікати чізкейк в духовці, попередньо розігрітій до 180 С 35-40 хвилин. Краї повинні схопитися, а серединка тремтіти, коли ви рухаєте форму.
- Готовий чізкейк охолодити в духовці з відкритими дверцятами 15-20 хвилин. Дати охолонути до кімнатної температури, а потім поставити в холодильник мінімум на 4 години.
- Прикрасити чізкейк збитими вершками.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати торт з печива з масляним кремом. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом японського чизкейка з сиру з шоколадним печивом. Крім цього, ми розповідали, як спекти горіхове печиво з мигдальними пелюстками.
Дивіться відео про австралійські пироги, які виготовляють в Україні: