М'ясо, смажене на вугіллі – це дуже смачно! Але що робити тим, хто не їсть м'яса або дотримується дієти? Можна запекти на грилі різноманітні овочі і гриби: баклажани, кабачки, моркву, цибулю, болгарський перець і печериці.
Ми розповімо, як приготувати на вугіллі гриби і поділимося простими рецептами маринадів для печериць.
Маринад для грибів з гірчицею і базиліком
Складові:
- 500 г свіжих печериць
- 50 г сметани
- 2 ст.л. оливкової олії
- 1 ч.л. гірчиці
- 0,5 ч.л. меленого коріандру
- 0,5 ч.л. базиліка сушеного
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
Маринад для грибів з італійськими травами і лимоном
Складові:
- 500 г свіжих печериць
- 50 мл оливкової олії
- 1 щіпка крупної солі
- 1 ч.л. італійських трав
- 1 гілочка чебрецю
- 0,5 шт. лимона
Спосіб приготування:
- Гриби помити і обсушити. Можна просто очистити їх від залишків землі вологою серветкою.
- Змішати всі інгредієнти для маринаду.
- Залити гриби маринадом, добре перемішати і поставити в холодильник на годину.
- Нанизати гриби на шампури або покласти на решітку і відправити на мангал. Запікати на середньому вогні до готовності, близько 10-12 хвилин.
Як подавати печериці
Подавати гриби на грилі можна як гарнір до шашлику, як закуску або як основну страву.
Дивіться відео, як смачно приготувати овочі на грилі:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати бограч на вогні. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами овочів на вогні.