Головна Сьогодні

Як приготувати шампіньйони на грилі

Сезон пікніків почнеться зовсім скоро

Овочевий шашлик з грибами
Овочевий шашлик з грибами
Фото: freepik.com

М'ясо, смажене на вугіллі, - це неймовірно смачно! Але що робити тим, хто не вживає м'ясо або дотримується дієти? Запікати на грилі можна і різноманітні овочі і гриби: баклажани, кабачки, моркву, цибулю, болгарський перець і печериці. Ми розповімо, як приготувати на вугіллі гриби, і поділимося простими рецептами маринадів.

Печериці на грилі
Печериці на грилі
Фото: freepik.com

Маринад для грибів з гірчицею і базиліком

Інгредієнти:

  • 500 г свіжих печериць
  • 50 г сметани
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 ч.л. гірчиці
  • 0,5 ч.л. меленого коріандру
  • 0,5 ч.л. базиліка сушеного
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Маринад для грибів з італійськими травами і лимоном

Інгредієнти:

  • 500 г свіжих печериць
  • 50 мл оливкової олії
  • 1 щіпка крупної солі
  • 1 ч.л. італійських трав
  • 1 гілочка чебрецю
  • 0,5 шт. лимона

Рецепт приготування:

  1. Гриби помити і обсушити. Можна просто очистити їх від залишків землі вологою серветкою.
  2. Змішати всі інгредієнти для маринаду.
  3. Залити гриби маринадом, добре перемішати і поставити в холодильник на годину.
  4. Нанизати гриби на шампури або покласти на решітку і відправити на мангал. Запікати на середньому вогні до готовності, близько 10-12 хвилин.
  5. Подавати гриби на грилі можна як гарнір до шашлику, як закуску або як основну страву.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати свинячі реберця барбекю в духовці. Ми також розповідали, як зробити барбекю зі шматочків курки. Крім цього, ми ділилися рецептами сербських чевапчичей.

Дивіться відео, як приготувати грибний бургер за рецептом Дмитра Горовенка:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь