Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як приготувати шарлотку з яблуками в мікрохвильовці: покроковий рецепт

Рецепт яблучної шарлотки з карамеллю в мікрохвильовій печі від блогера Ірини Чадєєвої

Рецепт шарлотки з яблуками в мікрохвильовці
Рецепт шарлотки з яблуками в мікрохвильовці
Фото: Depositphotos

Звичну всім шарлотку з яблуками можна приготувати не тільки в духовці або в мультиварці, але і в мікрохвильовій печі. Бісквіти в мікрохвильовці виходять дуже пишними, білосніжними, і печуться швидко. Мабуть, єдиний недолік – вони стають сухуватими, якщо перетримати їх в печі.

Дивіться відео, як приготувати смачний яблучний кекс:

Цей рецепт шарлотки розрахований на мікрохвильовку потужністю 1000 Ватт. При меншій потужності вам може знадобитися більше часу на приготування.

Шарлотка яблучна в мікрохвильовці

Інгредієнти:

  • 3 яблука
  • 3 яйця
  • 90 г цукру
  • 90 г борошна
  • 3 ст.л. цукру без гірки – для карамелі
  • 30-50 г вершкового масла

Рецепт приготування:

  1. Візьміть керамічну або пірексову форму діаметром 23 см. Змащувати її не потрібно.
  2. Приготуйте карамель. Насипте цукор в форму, додайте ложку води, щоб тільки змочити цукор. Готуйте при максимальній потужності 4 хвилини, або поки цукор не розплавиться в коричневу карамель. На цьому етапі потрібно уважно стежити, щоб цукор не згорів.
  3. Вийміть форму з СВЧ, покладіть в неї шматочки масла і відставте в сторону.
  4. Приготуйте тісто, як для бісквіта. Для цього розділіть яйця на білки і жовтки. Збийте білки в піну. Додайте до білків 1/3 норми цукру і збийте ще, до блиску.
  5. Збийте жовтки з цукром, що залишився.
  6. Акуратно змішайте жовтки і білки ложкою. Додайте просіяне борошно, перемішайте, зачерпуючи тісто від краю і опускаючи в середину.
  7. Яблука поріжте четвертинками, видаліть насіння і наріжте шматочками в форму.
  8. Викладіть тісто зверху на яблука.
  9. Печіть 6-7 хвилин в режимі максимальної потужності. Тісто сильно підніметься, а коли дістанете форму – злегка опаде. Готовність можна перевірити сірником або зубочисткою, на них не повинно бути прилипання тіста.
  10. Залиште на 5 хвилин постояти. Проведіть ножем по краю форми. Поверхня бісквіта повинна підсохнути, також можна присипати її через дрібне сито цукровою пудрою.
  11. Переверніть шарлотку з яблуками на решітку і зніміть форму.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати шоколадний кекс в мікрохвильовці.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів