Капкейки – це кекси з пишною шапкою крему, найчастіше масляного. Їх часто печуть на дитячі дні народження, сімейні свята і весілля.
Дивіться відео, як приготувати кекси з родзинками і горіхами:
У цій статті ми поділимося рецептом смачних домашніх капкейків з шоколадно-вершковим кремом. Готуються вони досить просто, але результат вас обов'язково порадує.
Капкейки: рецепт з вишнею і марципаном
Час приготування:
- 1.5 години
Складові:
- 250 г вершкового масла кімнатної температури
- 250 г дрібного цукру
- 5 яєць
- 200 г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача тіста
- 50 г какао-порошку
- 1 стакан вишні
- 150 -200 г марципану
Для крему:
- 250 г шоколаду
- 500 мл вершків для збивання
Спосіб приготування:
- Збити масло до отримання кремової текстури.
- Всипати цукор і збити разом. По одному додати яйця.
- Вмішати просіяне борошно, розпушувач і какао.
- Потім акуратно додати ягоди.
- Викласти тісто в формочки. З марципану скатати кульки і втиснути в центр кожної форми.
- Випікати при температурі 180 градусів 30-35 хвилин. Остудити і прикрасити кремом.
- Для крему подрібнений шоколад розтопити у водяній бані.
- Холодні вершки збити до стійких піків.
- Третина збитих вершків обережно перемішати з шоколадом.
- Потім цю суміш акуратно перемішати з вершками, що залишилися до отримання однорідної маси.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом бананових капкейків з кремом з вершкового сиру.