Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Як приготувати сливовий пиріг з медово-лимонною заливкою

Смачний й оригінальний літній тарт

<p style="text-align: justify;">Сливовий пиріг Фото: Ірина Павлина</p>
Сливовий пиріг Фото: Ірина Павлина

Рецепт літнього пирога з пряною сливовою начинкою. Замість слив ви можете використовувати яблука чи груші.

Сливовий пиріг з медом і лимоном

Складові:

Для тіста:

  • 175 г борошна
  • 90 г м'якого масла
  • 40 г цукрової пудри
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. лимонної цедри
  • сіль

Для начинки:

  • 150-200 г рідкого меду
  • сік і цедра половини лимона
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. з гіркою борошна
  • мелена кориця
  • мелений імбир
  • мелений мускатний горіх
  • сливи без кісточок

Рецепт приготування:

  1. З'єднати всі інгредієнти для коржа, замісити м'яке тісто. Поставити на півгодини в холодильник. Викласти в форму і сформувати бортики.
  2. Зверху розкласти половинки слив і відправити в розігріту до 180С духовку на 10 хвилин.
  3. Змішати всі інгредієнти для заливки. Якщо мед дуже густий, його потрібно злегка розтопити на водяній бані. Вилити зверху на сливи.
  4. Зменшити нагрів до 160°С і випікати ще близько 40 хвилин, поки заливка не загусне. Перед подачею пиріг остудити.

Нагадаємо, раніше ми писалии, як приготувати сливовий пиріг з медом і хрусткою крихтою. Сайт "Сегодня" також розповідав, як приготувати сливовий пиріг за рецептом з газети The New York Times.

Дивіться відео, як приготувати домашнє сливове вино:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв