I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати сливовий пиріг: ТОП-5 рецептів

Кінець серпня і початок вересня – саме час пекти пироги зі сливами

Рецептів пирогів зі сливами більше, ніж з будь-яким іншим фруктом. Для приготування смачної домашньої випічки бажано обирати сливи сорту "Угорка" – вони найсоковитіші й ароматні.

Сливовий пиріг з дріжджового тіста

Реклама
Реклама
cake-1578684_960_720
Дріжджовий пиріг зі сливами
Фото: pixabay.com
Реклама

Складові:

Для тіста:

  • 375 г борошна
  • 20 г свіжих дріжджів
  • 1 ч.л. + 75 г цукру
  • 125 мл молока
  • 60 г вершкового масла
  • 1/2 ст.л. лимонної цедри
  • 1 яйце
  • дрібка солі

Для начинки:

  • 2 кг слив
  • 2-3 ст. л. цукру
  • 1-2 ч. л. меленої кориці

Рецепт приготування:

  1. Просіяти в миску борошно, зробити поглиблення, розкришити в нього дріжджі, всипати чайну ложку цукру, влити тепле молоко і розмішати, захопивши трохи борошна, щоб в поглибленні утворилася густа кашка. Поставити на 15 хвилин в тепле місце, щоб дріжджі спінилися.
  2. Додати в борошно розтоплене вершкове масло, цукор, сіль, цедру і яйце. За допомогою міксера замісити еластичне тісто (вимішувати 5-7 хвилин).
  3. Трохи помісити тісто вручну на посипаному борошном столі. Сформувати кулю, покласти в миску, накрити, залишити до збільшення об’єму вдвічі. Знову добре вимісити і відбити тісто на столі, щоб видалити великі бульбашки повітря. Знову накрити тісто і дати йому злегка підійти (близько 10 хвилин).
  4. Сливи помити, обсушити, розрізати навпіл або на четвертинки, видалити кісточки.
  5. Тісто розкачати на папері для випікання за розмірами дека, перекласти разом з папером на деко, сформувати невеликий бортик. Викласти на тісто сливи нахлистом.
  6. Випікати 20 хвилин в попередньо розігрітій до 200°С духовці. Посипати цукром, змішаним із корицею, і випікати ще 10 хвилин.
  7. Подавати пиріг теплим або холодним разом зі збитими вершками.


Американський сливовий пиріг

nastogadka-2196964_960_720
Пиріг зі сливової начинкою
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 3/4 склянки цукру
  • 113 г вершкового масла
  • 1 склянка борошна
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. розпушувача
  • дрібка солі
  • 12 слив
  • 2 ст. л. коричневого цукру
  • 1 ч. л. кориці

Рецепт приготування:

  1. Розм'якшене вершкове масло збити з цукром. По одному додати яйця і сіль, знову збити.
  2. Додати просіяне борошно, змішане з розпушувачем. Вийде досить густе тісто.
  3. Готове тісто викласти в змащену або застелену пергаментом форму. Розкласти на тісті розрізані на половинки сливи (шкіркою донизу).
  4. В окремій чашці змішати 2 ст. л. цукру з 1 ч. л. кориці. Посипати сливи цукром.
  5. Поставити форму в розігріту до 180°С духовку і випікати до готовності 30-40 хвилин. Подавати сливовий пиріг теплим разом з кулькою ванільного морозива.

Сливовий тарт Татен з корицею

plum-cake-2662696_960_720
Перевернутий пиріг зі сливами
Фото: pixabay.com

Складові:

Для тіста:

  • 200 г борошна
  • дрібка солі
  • 1 яйце
  • 100 г вершкового масла
  • 1-2 ст. л. молока або води

Для начинки:

  • 500 г слив
  • 90 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • щіпка кориці
  • 30 г вершкового масла

Рецепт приготування:

  1. Борошно розтерти разом з кубиками вершкового масла і сіллю, щоб вийшла суміш, схожа на хлібні крихти. Додати яйце і молоко, замісити тісто і скачати його в кулю. Відправити в холодильник на півгодини.
  2. Сливи помити, розрізати навпіл і видалити кісточки.
  3. Розтопити вершкове масло в сотейнику, додати цукор, ваніль і корицю. Готувати, поки суміш не почне пузиритися і ставати золотисто-коричневою. Вилити карамель у форму. Розкласти зверху половинки слив шкіркою догори.
  4. Розкачати тісто, викласти його зверху і підвернути краї. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин або до золотистого кольору коржа.
  5. Готовий пиріг трохи остудити, накрити форму плоскою тарілкою і перевернути.

Пряний сливовий пиріг

cake-1588975_960_720
Сливовий пиріг з прянощами
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 1 1/2 чашки борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 1/4 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. меленого кардамону
  • 75 г м'якого вершкового масла
  • 3/4 чашки світло-коричневого цукру
  • 2 великих яйця
  • 1/3 чашки олії без запаху
  • терта цедра 1 апельсина
  • 1 1/2 ч. л. ванільного екстракту
  • 8 слив, розрізаних навпіл

Рецепт приготування:

  1. Змішати борошно з розпушувачем, сіллю і кардамоном.
  2. Масло збити в пишний світлий крем, близько 3 хвилин. Додати цукор, збивати ще 2 хвилини. Додати по одному яйця, збиваючи по хвилині після кожного додавання.
  3. Додати олію, цедру і ваніль, перемішуючи міксером на середній швидкості. Всипати борошняну суміш в масляну, швидко перемішати.
  4. Форму для випічки застелити пергаментом. Перелити тісто у форму, розрівняти. Викласти сливи зрізом догори.
  5. Випікати при 180 С протягом 40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Остудити пиріг у формі протягом 15 хвилин, після чого перекласти на решітку.

Сливовий пиріг з мигдальним франжипаном

cake-1587096_960_720
Пиріг з мигдалем і сливами
Фото: pixabay.com

Складові:

Для коржа:

  • 125 г вершкового масла
  • 4 ст. л. цукру
  • 250 г борошна
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 пакетик ванільного цукру

Для начинки:

  • 1 кг слив
  • 3 ст. л. борошна
  • 50 г меленого мигдалю
  • 75 г м'якого вершкового масла
  • 2 яйця
  • 50 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру

Рецепт приготування:

  1. Борошно для коржа просіяти разом з розпушувачем, додати яйце, цукор, ваніль, дрібно нарізане вершкове масло і швидко порубати тісто ножем або в комбайні.
  2. Загорнути в харчову плівку і відправити на 30 хвилин в холодильник.
  3. Решту вершкового масла збити з цукром і яйцями, додати борошно, мелений мигдаль і ваніль, добре перемішати.
  4. Сливи розрізати навпіл, видалити кісточки. Кожну половинку надрізати уздовж до середини.
  5. Роз'ємну форму діаметром 26 см змастити вершковим маслом. Викласти тісто і сформувати бортики.
  6. Зверху викласти начинку, розрівняти. Придавлюючи, викласти сливи надрізаною частиною догори.
  7. Поставити пиріг в розігріту до 180°С духовку на 45-50 хвилин. Готовий пиріг остудити у формі.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як зробити і законсервувати сливовий соус на зиму. Ми також розповідали, як приготувати сливовий пиріг з медом і хрусткою крихтою.

Дивіться відео, як приготувати сливове вино в домашніх умовах:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти