Гуакамоле – це популярний мексиканський соус з авокадо. Ведучий телеканалу "Україна" поділився фірмовим рецептом цієї страви.
Гуакамоле
Інгредієнти:
- Авокадо – 2 шт
- Цибуля ріпчаста (опціонально) – 1/2 середнього розміру
- Помідор – 1 шт. середнього розміру
- Лимон (лайм) – 1 шт
- Орегано сушений- щіпка
- Перець чилі сушений – на смак
- Кмин мелений – щіпка
- Часник сушений – щіпка
- Паприка – щіпка
- Кінза (коріандр) – пучку або 40 г свіжої, дрібно нарубаної
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Чистимо авокадо. Все дуже просто. Розрізаємо вздовж навпіл, витягуємо кісточку. Беремо столову ложку і виколупуємо нею м'якоть, намагаючись не пошкодити шкіру. Шкура набагато жорсткіше м'якоті, тож все просто і все обов'язково вийде.
- Нарізаємо дрібними кубиками помідор і цибулю.
- Виделкою тиснемо авокадо в пюре. Додаємо помідор і цибулю, перемішуємо. Тиснемо сік з лимона і додаємо в пюре. Сік лимона, по-перше, додає кислинку, а по-друге, не дає авокадо тут же потемніти. Він все одно потемніє, але пізніше. Через добу, а не через 29 хвилин. Додаємо спеції. Ретельно перемішуємо.
"Їмо гуакамоле з чіпсами або хлібом. Відмінно – з яйцем. Ще краще з ікрою (червоною, щучою, мойви, тріски...) Що автоматом вносить гуакамоле до розряду закуски. З солоною рибою. З лавашем. Не стримуйте фантазію. Не стримуйте! Може, Ваш варіант – картопля? До речі, треба спробувати", – радить Григорій Герман.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом пісного салату з авокадо і мандаринів. Ми також писали, як приготувати з авокадо дієтичний сніданок.
Дивіться відео, як приготувати салат в половинках авокадо: