Класичний соус песто готується з зеленого базиліка і кедрових горіхів. Це ідеальне доповнення до пасти, різото, мінестроне і піци.
Соус песто гарний з курячим м'ясом і в якості заправки до овочевого салату. Знаменитий соус з базиліка також вважається надзвичайно корисною вегетаріанською їжею з низьким вмістом вуглеводів.
Соус песто: рецепт класичний з базиліком
Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
- Зелений базилік – 100 г
- Оливкова олія – 120-150 мл
- Пармезан – 50 г
- Кедрові горіхи – 30 г
- Часник – 1-2 зубчики
- Сіль
- Мелений чорний перець
Спосіб приготування:
- Базилік помити і видалити жорсткі частини стебел. Грубо нарізати листя.
- Очистити, розчавити і порубати часник.
- Натерти пармезан на дрібній тертці, горіхи злегка обсмажити на сухій сковорідці на середньому вогні.
- Скласти базилік з часником і дрібкою солі в ступку або блендер і почати подрібнювати, поступово додаючи невеликими порціями олію.
- Потім додати горіхи і знову подрібнити суміш, вливши всю олію, що залишилася.
- Додати в песто тертий пармезан, поперчити і посолити. Зберігати соус в холодильнику не довше тижня.
Дивіться відео, як приготувати песто з кропиви:
Рецепт соусу песто з волоськими горіхами і петрушкою
Час приготування:
- 10 хвилин
Складові:
- Очищені волоські горіхи – 1 склянка
- Нарізана петрушка – 2 склянки
- Тертий пармезан – 1/2 склянки
- Нарізані шматочки часнику – 3 шт.
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Оливкова олія – 1/2 склянки
Спосіб приготування:
- Покласти волоські горіхи, петрушку, сир, часник і сіль в кухонний комбайн і збивати в режимі "Пульс" протягом декількох секунд.
- Продовжуючи збивати, поступово влити оливкову олію. Не потрібно перетворювати соус в гладеньке пюре, він повинен мати неоднорідну текстуру.
- Соус може зберігатися в холодильнику протягом кількох днів.
Соус песто з руколи з мигдалем
Час приготування:
- 10 хвилин
Складові:
- Рукола – 100 г
- Шпинат – 1/2 склянки
- Мигдаль (бланшований, підсмажений) – 1/3 склянки
- Часник (роздавлений) – 2 зубчики
- Оливкова олія – 1/2 склянки
- Пармезан (тертий на дрібній тертці) – 1/3 склянки
Спосіб приготування:
- У кухонному комбайні збити в пюре руколу, шпинат, мигдаль і часник.
- Не вимикаючи комбайн, поступово влити олію тонкою безперервною цівкою. Додати пармезан, сіль і перець.
- Готовий соус перекласти в банку і зберігати в холодильнику.
Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати салат з соусом песто з макаронів. Ми також розповідали, як приготувати соус песто на зиму за рецептом Тетяни Литвинової.