Холодний борщ – це освіжаючий літній суп, який також називають холодником, хлодником і буряковою окрошкою. Вважається, що у цієї страви польсько-литовсько-білоруське походження.
Дивіться відео, як приготувати окрошку:
До рецептури класичного холодного борщу входять свіжі огірки, свіжа зелень (кріп, зелена цибуля, дещо рідше – зелень петрушки) і відварені яйця. Заправляється суп сметаною. Звичайно ж, цей базовий рецепт можна нескінченно урізноманітнити, отримуючи все нові і нові варіації.
Холодний борщ на сметані з яйцем і куркою
Час приготування:
- більше 3-х годин
Складові:
- 1 великий буряк
- 1-2 огірки
- 2-3 яйця
- 3 редиски
- 1 картоплина
- 500 г курячого бульйону
- 1 варене куряче стегенце
- пучок зелені
- 2 ч. л. гірчиці
- Сік 1/4 лимона
- 150-200 г сметани
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Буряк помити, загорнути у фольгу і запекти в духовці до м'якості. Остудити і почистити.
- Картоплю і яйця окремо відварити. Дати охолонути і почистити.
- Розім'яти варені яєчні жовтки з сіллю і гірчицею. Додати сметану і добре розтерти, потім влити бульйон.
- Буряк, редис, картоплю, огірки, куряче м'ясо і яєчні білки нарізати дрібною соломкою.
- Зелень помити і подрібнити.
- Змішати всі інгредієнти в каструлі і поставити в холодильник на кілька годин.
- Скуштувати борщ, за бажанням додати більше солі або спецій.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати борщ на квасі. "Сьогодні" також ділились рецептом салату з буряка з куркою та горіхами.