Рулет з солодкими начинками - це відмінний десерт, яким можна порадувати домашніх і гостей. Для того щоб приготувати рулет за одну годину, рекомендується скористатися рецептом бісквітного тіста.
У духовці тонкий корж для бісквітного рулету випікається приблизно за 15-20 хвилин. Тому на приготування солодких ласощів з бісквітного тіста піде не більше години. Дріжджові рулети готуються значно довше, однак дріжджове тісто вважається менш вимогливим, ніж бісквітне. Тобто воно практично завжди виходить досить пишним і смачним навіть у тих господинь, які тільки починають вчитися готувати домашню випічку.
Бісквітне тісто для рулету
Інгредієнти:
- яйця – 3 штуки
- борошно – 1 склянка
- цукровий пісок – 1 склянка
- пакетик ванільного цукру
Як готувати бісквітне тісто для рулету:
- Яйця необхідно ретельно збити, змішавши з цукром, краще для цього використовувати міксер або блендер.
- Збивати не менше п'яти хвилин. Коли повітряна кремоподібна маса з яєць і цукру буде готова, до неї слід додати борошно, просіяне через сито. Якщо борошно не просівати, то тісто не буде повітряним.
- Збиті яйця перемішуються з борошном до стану однорідної маси. Готове тісто розподіляється на деку тонким шаром. Його можна розрівняти ложкою, щоб поверхня випеченого коржа була гладкішою.
- Духовку необхідно попередньо розігріти до 200 °С, потім поставити до неї деко і знизити температуру до 180 °С. Випікати 15-20 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Дріжджове тісто для рулету
Любителям пишної дріжджової випічки цей рецепт напевно припаде до смаку. Рулети з дріжджового тіста відмінно поєднуються з яблучною і маковою начинкою.
Інгредієнти:
- борошно – 4 ст. ложки з гіркою
- свіжі дріжджі – 25 г
- молоко – 1 стакан
- вершкове масло або маргарин – 50 г
- пакетик ванільного цукру
- яйце
- цукор – 4 ст. ложки
- сіль – половина чайної ложки
- вода – 50-70 мл
Як готувати дріжджове тісто для рулету:
- Борошно необхідно ретельно просіяти через сито, потім додати до нього сіль, цукор, дріжджі, яйце, тепле молоко і теплу воду.
- Важливо пам'ятати, що вода і молоко не повинні бути гарячими, а інакше тісто не вийде повітряним, оскільки білок доданого до тіста яйця згорнеться.
- Вершкове масло розтоплюється в теплому молоці і теж виливається до посуду з тістом. Отримане тісто потрібно розмішати, накрити кришкою або поліетиленовою плівкою, залишити приблизно на 60-80 хвилин.
- Коли на тісті підніметься "шапка", воно готове. Тісто необхідно розкачати, викласти на нього начинку (наприклад, яблука з корицею) і скрутити в рулет.
- Потім рулет викладається на деко, змащене олією. Час випічки становить приблизно 30-40 хвилин, температура духовки 180-200 °С.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати яблучний пиріг з лаваша. Ми також ділилися найкращими рецептами шарлотки.
Дивіться відео, як приготувати німецький панкейк з яблуками і корицею: