Щоб отримати смачні пампушки повітряної текстури, використовуйте тільки свіжий і не занадто кислий сир. Сир для пампушок не потрібно подрібнювати блендером або протирати через сито – буде досить просто розім'яти його виделкою. Додавши борошно, не використовуйте міксер або блендер – просто перемішайте тісто ложкою.
Прості сирні пампушки
Складові:
- 400 г сиру
- 80-100 г цукру
- щіпка ваніліну
- 2 яйця
- 1 ч.л. з верхом розпушувача
- 200 г борошна
- 1/3 ч. ложки соди гашеної
- рослинна олія – для фритюру
Рецепт приготування:
- Збити яйця з цукром і ваніллю за допомогою міксера. Додати сир, перемішати.
- Окремо з'єднати сухі інгредієнти і додати їх у сирну масу. Перемішати ложкою.
- Руки змочити водою або рослинною олією. Сформувати невеликі кульки і обсмажити їх у фритюрі.
- Викласти на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. Готові пампушки посипати просіяного цукровою пудрою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Кільця із сирного тіста
Складові:
- 250 г сиру
- 300 г борошна
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 1 ч.л. соди
Рецепт приготування:
- Яйця збити міксером разом з цукром. Додати соду, трохи солі і сир. Все перемішати.
- Додати борошно і ще раз перемішати. Вийде досить густе тісто, яке липне до рук.
- Розділити тісто на дві-три частини і розкачати його на присипану борошном поверхню в пласт завтовшки 0,5-0,7 см.
- Великою склянкою вирізати кола. Потім за допомогою чарки вирізати в кожному колі ще коло. Вийде близько 25 штук.
- Налити в сотейник олію приблизно на три сантиметри і добре розігріти. Порціями додаючи кільця, обсмажити їх на помірному вогні до золотистого кольору.
- Перекласти шумівкою на паперові серветки і присипати цукровою пудрою.
Сирні пампушки з шоколадною начинкою
Складові:
- 3 яйця
- 60 г цукру
- 250 г сиру
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 200 г борошна
- 2 ч.л. розпушувача
- цукрова пудра – для посипання
- нутелла – для начинки
Рецепт приготування:
- У великій мисці змішати яйця, цукор, сир, сіль і ванільний екстракт. Борошно просіяти з розпушувачем, додати до яєчно-сирної суміші і приготувати однорідне тісто.
- Нагріти в глибокій каструлі або сотейнику рослинну олію. Вологими руками сформувати пампушки. Опускати по 2-3 пампушки в розігріту олію. Кожну пампушку обсмажувати по 2 хвилини з кожного боку. Не потрібно робити пампушки занадто великими, інакше вони будуть погано пропікатися всередині, а зверху можуть підгоріти.
- Викласти готові пампушки на паперові серветки, щоб видалити зайву олію. За допомогою кулінарного шприца начинити пампушки шоколадною пастою. При подачі посипати пампушки цукровою пудрою.
Порада: сирним пампушкам можна надати лимонний смак, додавши в тісто чайну ложку тертої лимонної цедри.
Нагадаємо, кондитер з Канади готує неймовірної краси пончики, які шкода їсти.
Дивіться відео, як приготувати дієтичні сирники на сніданок: