I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати сирний пиріг з лимонною цедрою і ваніллю

Повітряний десерт з сиру на пісочному тісті

Дуже смачний сирний пиріг з тонким ароматом ванілі і лимона. Його можна подавати зі свіжими ягодами, варенням, гарячим шоколадом або чаєм.

Повітряний сирний пиріг

Реклама

Інгредієнти на 6 порцій:

  • Жирний домашній сир – 400 г
  • Вершки (30%) – 300 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Ваніль – 1 стручок або 1 пакетик ванільного цукру
  • Цукрова пудра – 150 г
  • Цедра 1 лимона

Для пісочного тіста:

  • Вершкове масло – 60 г
  • Борошно – 150 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст.л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Для приготування пісочного тіста в глибокій мисці змішуємо розм'якшене вершкове масло, борошно і цукор. Розтираємо суміш руками, щоб вийшла велика пісочна крихта. Потім додаємо 1 яйце і ще раз все гарненько вимішуємо. Скачуємо в щільну кульку і відправляємо до холодильника на 10-15 хвилин.
  2. Після охолодження розкачуємо тісто тонким шаром, викладаємо на дно форми і відправляємо на 10 хвилин до духовки, розігрітої до 200 градусів.
  3. Після вилучення форми з тістом з духовки злегка придавлюємо тісто долонею (обернувши її рушником), щоб випустити з коржа зайве повітря. Даємо коржу охолонути протягом 10-15 хвилин, а температуру духовки зменшуємо до 170 С.
  4. Охолоджені вершки збиваємо до кремового стану. Спочатку – на низьких оборотах, потім поступово збільшуємо швидкість обертання міксера. Такий спосіб збивання дозволить вершкам довше залишатися в стабільному, щільному стані.
  5. Протираємо сир через сито.
  6. Окремо збиваємо яйця і цукрову пудру до утворення щільної піни.
  7. Тепер до яєць додаємо перетертий сир, ретельно перемішуємо в однорідну масу. Додаємо ваніль і лимонну цедру. До кремової суміші додаємо по ложці збитих вершків і перемішуємо крем від країв миски до центру. Так наша сирна суміш залишиться повітряною. Суміш виливаємо до форми на тісто.
  8. Готуємо пиріг на водяній бані. Для цього форму з коржем щільно обертаємо фольгою і ставимо в глибоке деко (якщо форма силіконова то обертати фольгою не потрібно). У цей лист до середини форми наливаємо гарячу воду.
  9. Випікаємо пиріг 30-40 хвилин при 170 градусах.
  10. Щоб поверхня готового пирога залишилося рівною і після охолодження, відразу, як тільки дістанемо його з духовки і виймемо його з дека з водою, лезом гострого ножа проводимо по всьому колу, відокремлюючи пиріг від стінок форми.
  11. Пиріг охолодити протягом 1-2 годин перед подачею.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом ніжного сирного крему з фруктами і пластівцями. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом млинцевого торта з сирною начинкою.

Дивіться відео, як приготувати смачний домашній сметанник:

Реклама

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти