Досить незвичайна, але дуже смачна страва: качка з персиками на грилі. Чудово підходить для пікніків, тому що не вимагає багато часу для підготовки.
Качка з персиковою сальсою
Складові:
- 4 качиних грудки
- 30 г імбиру
- 1-2 шт. червоної цибулі
- 20 г свіжого чебрецю
- 2 персики
- 1-2 перцю чилі
- 1 апельсин
- 1 ст.л. рисового або яблучного оцту
- 20 г кінзи
- 2 ст.л. нерафінованої оливкової олії
- сіль перець
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Натираємо дві третини імбиру на дрібній тертці.
- Подрібнюємо або натираємо на тертці половину цибулини.
- Відриваємо листочки від чебрецю.
- Змішуємо імбир, цибуля і чебрець, солимо і перчимо.
- Надрізаємо шкірку на грудках, щоб в них краще проник маринад і обмазуємо отриманою сумішшю.
- Прибираємо в пакет або в миску і ставимо маринуватися на 2 години або довше (якщо довше, то в холодильник).
- Персики ріжемо навпіл і підсмажуємо на грилі.
- Видавлюємо сік з апельсина. Дрібно ріжемо халапеньйо, подрібнюємо другу половину цибулі і додаємо в миску. Подрібнюємо кінзу, додаємо до сальси, туди ж наливаємо олію і оцет.
- Коли персики підсмажилися, подрібнюємо їх і додаємо до суміші. Солимо, перчимо до смаку.
- Сальсі краще дати настоятися хвилин 20.
- Качку обсмажуємо на грилі з кожного боку хвилин по п'ять (при закритому грилі) – спочатку з боку шкірки.
- Знімаємо качку з вогню, даємо відпочити пару хвилин і ріжемо смужками. Подаємо з сальсою на тарілці.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати свинячі реберця барбекю в духовці. Ми також розповідали, як зробити барбекю зі шматочків курки. Крім цього, ми ділилися рецептами сербських чевапчичи.
Дивіться відео, як приготувати гусака на мангалі: