Головна Сьогоднi

Як приготувати качку на грилі з персиковою сальсою

Рецепт качиного філе з гострим мексиканським соусом

<p style="text-align: justify;">Качка на грилі. Фото: freepik.com</p>
Качка на грилі. Фото: freepik.com

Досить незвичайна, але дуже смачна страва: качка з персиками на грилі. Чудово підходить для пікніків, тому що не вимагає багато часу для підготовки.

Качка з персиковою сальсою

Складові:

  • 4 качиних грудки
  • 30 г імбиру
  • 1-2 шт. червоної цибулі
  • 20 г свіжого чебрецю
  • 2 персики
  • 1-2 перцю чилі
  • 1 апельсин
  • 1 ст.л. рисового або яблучного оцту
  • 20 г кінзи
  • 2 ст.л. нерафінованої оливкової олії
  • сіль перець


Рецепт приготування:

  1. Натираємо дві третини імбиру на дрібній тертці.
  2. Подрібнюємо або натираємо на тертці половину цибулини.
  3. Відриваємо листочки від чебрецю.
  4. Змішуємо імбир, цибуля і чебрець, солимо і перчимо.
  5. Надрізаємо шкірку на грудках, щоб в них краще проник маринад і обмазуємо отриманою сумішшю.
  6. Прибираємо в пакет або в миску і ставимо маринуватися на 2 години або довше (якщо довше, то в холодильник).
  7. Персики ріжемо навпіл і підсмажуємо на грилі.
  8. Видавлюємо сік з апельсина. Дрібно ріжемо халапеньйо, подрібнюємо другу половину цибулі і додаємо в миску. Подрібнюємо кінзу, додаємо до сальси, туди ж наливаємо олію і оцет.
  9. Коли персики підсмажилися, подрібнюємо їх і додаємо до суміші. Солимо, перчимо до смаку.
  10. Сальсі краще дати настоятися хвилин 20.
  11. Качку обсмажуємо на грилі з кожного боку хвилин по п'ять (при закритому грилі) – спочатку з боку шкірки.
  12. Знімаємо качку з вогню, даємо відпочити пару хвилин і ріжемо смужками. Подаємо з сальсою на тарілці.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати свинячі реберця барбекю в духовці. Ми також розповідали, як зробити барбекю зі шматочків курки. Крім цього, ми ділилися рецептами сербських чевапчичи.

Дивіться відео, як приготувати гусака на мангалі:

Джерело: edim.tv

Новини партнерiв

Новини партнерiв