Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Як приготувати варення з агрусу: два оригінальних рецепти

Готуємо незвичайне домашнє варення

<p style="text-align: justify;">Варення з агрусу Фото: depositphotos.com</p>
Варення з агрусу Фото: depositphotos.com

Аґрус дуже корисний: у ньому багато вітаміну С, велика кількість провітаміну А і вітаміну Е. Він містить фосфор, залізо, натрій, калій, кальцій, магній, а також органічні кислоти: лимонну, яблучну і винну. Ми розповімо, як приготувати з аґрусу смачне варення на зиму.

Царське варення з аґрусу

fab88fbcafa1bbf698492489cf14b453
Варення з аґрусу
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 5 склянок аґрусу
  • 10 свіжого листя вишні
  • 7 склянок цукру
  • 0,5 л води

Рецепт приготування:

  1. На підготовлених ягодах зробіть бічний надріз і шпилькою або маленькою ложечкою разом з невеликою кількістю м'якоті видаліть насіння.
  2. Вишневе листя прокип'ятіть 5 хвилин у воді, остудіть і залийте відваром ягоди, залиште на ніч в холодильнику. Потім відвар злийте – на ньому вам належить готувати цукровий сироп.
  3. Для цього всипте в нього цукор, ретельно помішуючи, прокип'ятіть 5 хвилин, до повного розчинення цукру. Потім покладіть в нього ягоди і, як тільки варення закипить, зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин, знімаючи піну.
  4. Щоб варення не змінило колір, його швидко охолоджують, поставивши тазик з ним в холодну воду. Правильно приготоване варення має бути ніжно-смарагдового кольору.
  5. Готове варення розфасуйте в чисті сухі банки, укупорьте капроновими кришками. Зберігайте в холодильнику.

Конфітюр з аґрусу з ківі і апельсинами

6397ca3fd71233822a57c00376fc8f3c
Конфітюр з аґрусу
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 0,5 кг аґрусу
  • 2 апельсина
  • 2 ківі
  • 1 кг цукру з пектином
  • 50 г горілки

Рецепт приготування:

  1. Ягоди аґрусу очистіть від плодоніжок і насіння, апельсини і ківі – від шкірки.
  2. Перекрутіть аґрус, ківі і часточки апельсина на м'ясорубці. Викладіть фруктово-ягідну масу в миску і збризніть горілкою. Поставте в холодильник (бажано на лід) на 5-6 годин.
  3. Дістаньте з холодильника, засипте цукром, ретельно перемішайте і поставте варитися на маленькому вогні. Коли варення закипить, проваріть його ще хвилин 15.
  4. Готовий конфітюр гарячим розлийте в невеликі простерилізовані баночки, закатати їх.

Нагадаємо, раніше ми писали, як легко вийняти кісточки з ягід і фруктів. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом варення із соснових шишок. Крім цього, ми розповідали, яке варення містить найбільше вітамінів.

Дивіться відео, як зробити домашнє варення корисним:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв