I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати варення з аґрусу: два оригінальних рецепти

Готуємо незвичайне домашнє варення

Варення з аґрусу не належить до популярних, і абсолютно даремно. Воно буває різних видів, але завжди відрізняється чудовим смаком. Ви можете приготувати "царське" варення з цілих ягід, зварити смачний джем і навіть зробити "сире" варення без термообробки – тобто просто перетерти аґрус з цукром в пропорції 1:1

Дивіться відео, як зробити домашнє варення корисним :

Реклама

Ягоди аґрусу дуже корисні: в них багато вітаміну С, велика кількість провітаміну А і вітаміну Е. Аґрус містить фосфор, залізо, натрій, калій, кальцій, магній, а також органічні кислоти: лимонну, яблучну і винну. 

Царське варення з аґрусу

Реклама
fab88fbcafa1bbf698492489cf14b453
Варення з аґрусу
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 5 склянок аґрусу
  • 10 свіжого листя вишні
  • 7 склянок цукру
  • 0,5 л води

Рецепт приготування:

Реклама
  1. На підготовлених ягодах зробіть бічний надріз і шпилькою або маленькою ложечкою разом з невеликою кількістю м'якоті видаліть насіння.
  2. Вишневе листя прокип'ятіть 5 хвилин у воді, остудіть і залийте відваром ягоди, залиште на ніч в холодильнику. Потім відвар злийте – на ньому вам належить готувати цукровий сироп.
  3. Для цього всипте в нього цукор, ретельно помішуючи, прокип'ятіть 5 хвилин, до повного розчинення цукру. Потім покладіть в нього ягоди і, як тільки варення закипить, зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин, знімаючи піну.
  4. Щоб варення не змінило колір, його швидко охолоджують, поставивши тазик з ним в холодну воду. Правильно приготоване варення має бути ніжно-смарагдового кольору.
  5. Готове варення розфасуйте в чисті сухі банки, укупорьте капроновими кришками. Зберігайте в холодильнику.

Конфітюр з аґрусу з ківі і апельсинами

6397ca3fd71233822a57c00376fc8f3c
Конфітюр з аґрусу
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 0,5 кг аґрусу
  • 2 апельсина
  • 2 ківі
  • 1 кг цукру з пектином
  • 50 г горілки

Рецепт приготування:

  1. Ягоди аґрусу очистіть від плодоніжок і насіння, апельсини і ківі – від шкірки.
  2. Перекрутіть аґрус, ківі і часточки апельсина на м'ясорубці. Викладіть фруктово-ягідну масу в миску і збризніть горілкою. Поставте в холодильник (бажано на лід) на 5-6 годин.
  3. Дістаньте з холодильника, засипте цукром, ретельно перемішайте і поставте варитися на маленькому вогні. Коли варення закипить, проваріть його ще хвилин 15.
  4. Готовий конфітюр гарячим розлийте в невеликі простерилізовані баночки, закатати їх.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом вина з ожини. Крім цього, ми розповідали, як приготувати варення з абрикосів на зиму.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти