Обліпиха – це натуральний засіб для підтримки імунітету. До складу цих жовтих ягід входять фітонциди – природні антибіотики, які допомагають при запальних захворюваннях і застуді.
Дивіться відео, як приготувати екзотичне варення:
Варення з обліпихи сприяє поліпшенню травлення і прискоренню обміну речовин, завдяки чому людина може схуднути або просто стати здоровішими.
Обліпихове варення на зиму
Час приготування:
- 2 години
Складові:
2 кг обліпихи
2 кг цукру
1 склянка води
Спосіб приготування:
- Ягоди обліпихи добре помити і скласти в каструлю.
- Влити воду і поставити на плиту. Довести до кипіння і варити протягом 10-12 хвилин.
- Готові ягоди остудити і протерти через сито.
- Перелити отриману масу в каструлю і додати цукор. Перемішати і уварити до густої консистенції, близько 20-25 хвилин.
- Готове обліпихове варення розлити у чисті баночки. Закатати і дати повністю охолонути в теплі.
Що можна приготувати з обліпихи
Сезон обліпихи починається у серпні і триває до пізньої осені. З цієї ягоди роблять варення, компоти, желе, киселі, мармелад, пастилу, муси і соуси. Чим менше термічна обробка обліпихи, тим більше в ній залишається корисних речовин.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами зігріваючого чаю з обліпихи. "Сьогодні" також писали, як приготувати пастилу з обліпихи.