Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як приготувати варення з трояндових пелюсток

Для десерту важливо використовувати пелюстки домашніх квітів, а не привезених з-за кордону і куплених в магазинах

Трояндове варення. Фото: pixabay.com
Трояндове варення.
Фото: pixabay.com

Троянди мають яскравий, миттєво впізнаваний аромат, а їх незвичайний смак здатний подарувати екзотичну нотку багатьох страв. Для варення підійдуть пелюстки троянд будь-якого сорту, навіть чорних або блакитних, адже їх склад завжди однаковий. Тому сміливо зривайте квіти на світанку в пору піку цвітіння – як тільки максимально відкриються бутони. Тільки пам'ятайте, що троянди не повинні бути оброблені хімікатами – щоб не отруїтися.

Як приготувати варення з пелюсток троянд

Для варення потрібно взяти 0,5 кг пелюсток троянд, 1,2 кг цукру, 1 чайну ложку лимонної кислоти, стакан води (300 мл).

Спосіб 1:

  1. З пелюсток троянд видаліть нижню частину (вона білого кольору) і гарненько їх помийте.
  2. Потім змішайте пелюстки з половиною норми цукру і лимонною кислотою. Залиште в емальованому або фарфоровому посуді на 4-5 годин.
  3. З другої половини цукру зваріть сироп, опустіть в нього підготовлені пелюстки і варіть протягом 15 хвилин. Варення можна вважати готовим, якщо пелюстки "тануть на губах".
  4. Варення гарячим розлийте в пастеризовані банки і закатайте.

Спосіб 2:

  1. У 50 мл води розведіть лимонну кислоту і половину цукру. Залийте пелюстки і добре розімніть руками. Залиште на 6 годин і відкиньте на друшляк.
  2. З 250 мл води і цукру, що залишився зваріть сироп, викладіть в нього рожеві пелюстки і закип'ятіть. Потім зніміть з вогню і дайте охолонути. Процес повторіть тричі.
  3. Після третього кип'ятіння викладіть варення в стерилізовані банки і закатайте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

З троянд можна зробити і "живе" варення. Для цього в півлітрову банку потрібно утрамбувати шарами пелюстки, пересипаючи їх цукром (на один сантиметр – одна столова ложка цукру). Таке "варення" можна їсти всю зиму, а зберігати його потрібно в холодильнику.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати варення з агрусу. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом варення із соснових шишок. Крім цього, ми розповідали, кяке варення містить найбільше вітамінів.

Дивіться відео, які троянди найчастіше вирощують українці:

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів