Головна Сьогоднi

Як приготувати весняний салат з креветками, авокадо і картоплею

Це ситне блюдо цілком може замінити повноцінний обід

<p style="text-align: justify;">Салат з креветок і авокадо Фото: depositphotos.com</p>
Салат з креветок і авокадо Фото: depositphotos.com

Готуємо апетитний салат з картоплі, авокадо, креветок, зелені і помідорів з пряним соусом вінегрет.

Весняний салат з креветками і авокадо

Складові:

  • 450 г картоплі, очищеної та нарізаної тонкими кружечками
  • 1 столова ложка білого винного оцту
  • 2 столові ложки води
  • ¼ чайної ложки солі
  • 2 чайні ложки рубаного лука-шалот
  • 1 столова ложка подрібненого свіжого кропу
  • 450 г очищених креветок
  • 3 столові ложки свіжого лимонного соку
  • 2 чайні ложки білого винного оцту
  • 2 столові ложки гірчиці діжонскої
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 8 шт. листя латуку або невеликий пучок руколи
  • 2 чайні ложки оливкової олії
  • 2 маленьких помідори, нарізаних часточками, або жменю томатів черрі
  • 1 авокадо, нарізаний

Рецепт приготування:

  1. Доведіть підсолену воду до кипіння в середній каструлі. У ній готуватимуться креветки.
  2. Помістіть картоплю до середньої каструлі; залийте водою і варіть на повільному вогні 5-8 хвилин, до м'якості. Не переваріть. Злийте воду, накрийте кришкою і залиште на 5 хвилин.
  3. Змішайте 1 столову ложку оцту, 2 столові ложки води, 1/4 чайної ложки солі і подрібнену цибулю-шалот, щоб зробити соус вінегрет. Використовуючи силіконову лопатку, акуратно перемішайте картоплю з вінегретом, кропом і дрібкою чорного перцю. Відкладіть у бік.
  4. Наповніть миску крижаною водою. Киньте креветки до киплячої води і варіть протягом 2 хвилин, до готовності. Злийте рідину і занурте в крижану воду. Коли креветки охолонуть, ретельно процідіть.
  5. У середній мисці перемішайте лимонний сік, 2 чайні ложки оцту, гірчицю і 2 столові ложки оливкової олії. Додайте сіль і перець за смаком. Киньте креветки в соус.
  6. Салат помийте і порвіть руками, викладіть на чотири тарілки.
  7. Акуратно перемішайте картоплю з 2 чайними ложками оливкової олії, потім викладіть її на зелень. Зверху покладіть помідори, авокадо і креветки. Полийте заправкою і подавайте.

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати яєчний салат з редискою. Крім цього, сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати весняний салат з яєць з анчоусами.

Дивіться відео, як приготувати листковий салат з креветками:

Салат Нісуаз із оселедцем: рецепт Даші Малахової

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв