Головна Сьогодні

Як приготувати домашні віденські вафлі

Австрійські (віденські) вафлі відрізняються досить великими розмірами

Віденські вафлі
Віденські вафлі
Фото: freepik.com

Справжні віденські вафлі можна з легкістю приготувати на власній кухні. Головною особливістю таких вафель, на відміну від пишних бельгійських або хрустких англійських, є м'якість, легкість і ніжність. Їх часто використовують для приготування пирогів з кремовою начинкою.

Рецепт віденських вафель на йогурті

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 1,5 склянки (375 г) звичайного або фруктового йогурту
  • 1,25 склянки (150 г) борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. соди
  • 1/2 ч. л. солі
  • 100 г вершкового масла, розтопленого

Рецепт приготування:

  1. Розігрійте вафельницу відповідно до інструкції виробника.
  2. Збийте яйця у великій мисці, потім додайте йогурт, борошно, розпушувач, соду, сіль, розтоплене вершкове масло. Перемішайте до отримання однорідної маси.
  3. Вилийте невелику кількість тіста на гарячу вафельницу.
  4. Тісто трохи розійдеться під кришкою.
  5. Випікайте до золотистого кольору.
  6. Подавайте з будь-якими топінгом на свій смак.

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти сирні вафлі. "Сегодня" також ділилися рецептом смачних вафель на кефірі.

Дивіться відео, чим небезпечні промислові вафлі:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Вчора, 16:01Food

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь