З шкідливого фастфуду бургери можна перетворити на корисну і дуже смачну страву. Для цього досить самостійно приготувати домашній фарш з яловичини, взяти як основу цельнозерновую булочку і додати більше овочів.
Бургер з помідорами і маринованими огірками
Інгредієнти на 6 порцій:
- яловичий фарш – 500 г
- гірчиця – 1 ст.л.
- зелена цибуля – 2 стебла
- сіль перець
- мелений гострий перець чилі
- базилік – 5 листочків
- часник – 1-2 зубчики
Для подачі:
- булочки для гамбургерів – 6 шт.
- помідор – 2-3 шт.
- солоні або мариновані огірки – 1-2 шт.
- солодкий лук – 1 шт.
- листя салату
- скибочки плавленого сиру
- кетчуп
- гірчиця
Рецепт приготування:
1. Готуємо яловичий фарш. Додаємо сіль, чорний і гострий перець, подрібнену цибулю, гірчицю, рубаний базилік і пропущений через прес часник.
2. Змочуємо руки теплою водою і ліпимо шість плоских котлет за розміром булочок для бургерів. Укладаємо на змащену маслом дошку, накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
3. Цибулю ріжемо кільцями і за бажанням маринуємо в суміші оцту і цукру.
4. Потім смажимо котлети для бургерів на сковороді гриль по 5-7 хвилин з кожного боку. Для більшого прожарювання – ще по 5-6 хвилин.
5. Булочки розрізаємо навпіл і нагріваємо на сухій сковороді.
6. Тонкими кружками ріжемо помідор і огірок.
7. Половинки булочок змащуємо гірчицею, кетчупом і збираємо бургери. Кладемо лист салату, потім котлету, шматочок сиру, нарізані помідори, цибулю і огірки. Накриваємо верхньою половинкою булочки і відразу ж подаємо.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як запекти картоплю з грибами. Ми також ділилися порадами, які допоможуть смачно приготувати м'ясо.
Дивіться відео, як приготувати бургер з грибами: