I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати яблучний сік на зиму: ТОП-5 рецептів

Набагато корисніше зробити сік із яблук в домашніх умовах, а не пити покупний сумнівної якості. Варіантів приготування яблучного соку дуже багато на будь-який смак.
Як приготувати яблучний сік на зиму в домашніх умовах
Як приготувати яблучний сік на зиму в домашніх умовах / Фото: Сьогодні

Яблучний сік – дуже популярний і улюблений напій. Його можна купити вже в готовому вигляді, але хіба зрівняється сік із пакету з домашнім, приготованим власноруч, та ще й з плодів, вирощених у своєму саду?

А якщо ви поки в роздумах, як провести відпустку і літо в цілому, шукайте ідеї в календарі лайфхаків.

Реклама

Заготовляють яблучний сік двома основними способами:

  • У першому випадку його кип'ятять із додаванням цукру, а потім гарячим розливають по банках і закатують.
  • У другому свіжовичавлений яблучний сік проціджують, доводять до кипіння і, розливши по банках, стерилізують 10-15 хвилин і закатують.

Читайте також:

Яблучний сік: користь для здоров'я

Натуральний сік із яблук містять вітаміни А, В, і C, які підвищують імунні сили організму.

Реклама

До складу яблучного соку також входять біотин, пантотенова і фолієва кислоти. Остання сприяє зміцненню волосся і нігтів.

Крім того, домашній сік із яблук багатий на мінеральні сполуки заліза, магній і фосфор.

Як заготовити яблучний сік на зиму: рецепти та поради

Яблучний сік на зиму

Реклама

Яблучний квас допомагає роботі нирок
Яблучний квас допомагає роботі нирок

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 5 кг яблук
  • 500 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Яблука вимити, нарізати на дольки і віджати за допомогою соковижималки або м'ясорубки з насадкою.
  2. Перелити сік в емальовану каструлю, додати цукор за смаком, поставити на середній вогонь.
  3. Довести сік до перших ознак закипання. Пінку знімати шумівкою.
  4. Щойно сік закипів, вогонь вимкнути.
  5. Розлити в теплі стерилізовані банки, закрити кришками.
  6. Остуджувати яблучний сік під теплим пледом у перевернутому вигляді. Зберігати в прохолодному місці.

Читайте також:

Яблучний сік: рецепт із м'якоттю

Час приготування:

  • 2 часа

Інгредієнти:

  • 1.5 кг яблук
  • 2 склянки води
  • Цукровий сироп – за смаком (1-2 склянки)

Спосіб приготування:

  1. Яблука очистити від шкірки і насіння. Нарізати дольками.
  2. Перекласти яблучні скибочки у велику каструлю, бажано емальовану, влити воду.
  3. Дочекатися закипання, варити п'ятнадцять хвилин.
  4. Збити у пюре яблучну м'якоть в м'ясорубці або блендері. Через м'ясорубку яблучну основу пропустити двічі, для більшої ніжності.
  5. Змішати яблучне пюре і цукровий сироп, поставити на плиту. Як тільки пюре закипить, відрахувати п'ять хвилин.
  6. Трохи остудити масу і знову протерти пюре. Найкраще використовувати часте металеве сито.
  7. Знову довести масу до кипіння, тут же розлити в теплі банки і закупорити.

На замітку: щоб приготувати сироп, потрібно змішати цукор і воду в рівних кількостях і довести до кипіння.

Яблучний сік без цукру на зиму

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти на 1 л соку:

  • 1.7 кг яблук

Спосіб приготування:

  1. Яблука потрібно вимити, потім порізати невеликими шматочками. Фрукти можна використовувати разом із серцевиною.
  2. Нарізані яблука партіями завантажити в соковижималку, сік, що утворився, процідити через марлю або через сито, потім вилити в миску або каструлю, де він буде варитися.
  3. Ємність із соком поставити на вогонь і довести до кипіння. У процесі теплової обробки м'якоть, що залишилася після проціджування, буде підійматися вгору і її потрібно знімати, використовуючи шумовку або спеціальну ложку.
  4. Коли напій закипить, вогонь зменшити, проварити 10 хвилин.
  5. Готовий яблучний сік без цукру розлити у стерильні банки, закрити кришками.
  6. Банки потрібно перевернути і укутати до охолодження.

Яблучний сік без м'якоті

Яблучний сік
Яблучний сік

Час приготування:

  • 3 години

Інгредієнти:

  • яблука
  • цукор

Спосіб приготування:

  1. Яблука помити, крупно нарізати і пропустити через соковижималку. Зняти піну.
  2. Процідити сік через сито, застелене щільною тканиною. Піну віджати руками через ганчірку.
  3. Додати цукор з розрахунку: 500 г на 3 л соку. Довести до температури 95С.
  4. Гарячим розлити сік у стерилізовані банки і закрити кришками.
  5. Перевернути банки дном догори, укутати їх і залишити до повного охолодження. Зберігати в погребі чи в підвалі.

Яблучний сік без кип'ятіння

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 3 кг яблук

Спосіб приготування:

  1. Яблука помити, розрізати на чотири частини і пропустити через соковижималку. З поверхні прибрати піну.
  2. Яблучний сік поставити на плиту. Помішуючи, довести майже до кипіння, знімаючи піну. Стежити, щоб сік не закипів.
  3. Банки добре помити содою, стерилізувати їх в духовці протягом 15 хвилин. Кришки прокип'ятити.
  4. У підготовлену тару налити яблучний сік, закатати бляшаними кришками.
  5. Перевернути, накрити теплою тканиною і залишити до ранку. Закатку віднести на зберігання в комору.

Дивіться відео, як приготувати кіш із черешнею і мигдалем за рецептом Григорія Германа:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати абрикосовий джем: ТОП-5 рецептів.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти