Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як приготувати яблучний сік на зиму в домашніх умовах

Готуємо яблучний сік вдома

Фото: freepik.com

Яблучний сік із пакету містить занадто багато цукру і занадто мало корисних речовин. Але вихід є: приготувати сік із яблук у домашніх умовах.

Дивіться відео, як приготувати домашній яблучний сидр:

Роблять його двома основними способами. У першому випадку сік на зиму кип'ятять з додаванням цукру, а потім гарячим розливають по банках і закочують. У другому свіжовичавлений яблучний сік проціджують, доводять до кипіння і, розливши по банках, стерилізують 10-15 хвилин і закочують.

Яблучний сік: користь для здоров'я

Натуральний сік із яблук містять вітаміни А, В, і C, які підвищують імунні сили організму. До складу яблучного соку також входять біотин, пантотенова і фолієва кислоти. Остання сприяє зміцненню волосся і нігтів.

Крім того, домашній сік із яблук багатий на мінеральні сполуки заліза, магній і фосфор.

Яблучний сік на зиму

Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 5 кг яблук
  • 500 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Яблука вимити, нарізати на дольки і віджати за допомогою соковижималки або м'ясорубки з насадкою.
  2. Перелити сік в емальовану каструлю, додати цукор за смаком, поставити на середній вогонь.
  3. Довести сік до перших ознак закипання. Пінку знімати шумівкою.
  4. Як тільки з'явилися перші бульбашки, вогонь вимкнути.
  5. Розлити в теплі стерилізовані банки, закрити кришками.
  6. Остуджувати яблучний сік під теплим пледом у перевернутому вигляді. Зберігати в прохолодному місці.

Яблучний сік: рецепт із м'якоттю

Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 часа

Інгредієнти:

  • 1.5 кг яблук
  • 2 склянки води
  • Цукровий сироп – за смаком (1-2 склянки)

Спосіб приготування:

  1. Яблука очистити від шкірки і насіння. Нарізати дольками.
  2. Перекласти яблучні скибочки в велику каструлю, бажано емальовану, влити воду.
  3. Дочекатися закипання, варити п'ятнадцять хвилин.
  4. Збити у пюре яблучну м'якоть в м'ясорубці або блендері. Через м'ясорубку яблучну основу пропустити двічі, для більшої ніжності.
  5. Змішати яблучне пюре і цукровий сироп, поставити на плиту. Як тільки пюре закипить, відрахувати п'ять хвилин.
  6. Трохи остудити масу і знову протерти пюре. Найкраще використовувати часте металеве сито.
  7. Знову довести масу до кипіння, тут же розлити в теплі банки і закупорити.

На замітку: щоб приготувати сироп, потрібно змішати цукор і воду в рівних кількостях і довести до кипіння.

Яблучний сік без цукру на зиму

Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти на 1 л соку:

  • 1.7 кг яблук

Спосіб приготування:

  1. Яблука потрібно вимити, потім порізати невеликими шматочками. Фрукти можна використовувати разом із серцевиною.
  2. Нарізані яблука партіями завантажити в соковижималку, сік, що утворився, процідити через марлю або через сито, потім вилити в миску або каструлю, де він буде варитися.
  3. Ємність із соком поставити на вогонь і довести до кипіння. У процесі теплової обробки м'якоть, що залишилася після проціджування, буде підійматися вгору і її потрібно знімати, використовуючи шумовку або спеціальну ложку. Коли напій закипить, вогонь зменшити, проварити 10 хвилин.
  4. Готовий яблучний сік без цукру розлити у стерильні банки, закрити кришками. Банки потрібно перевернути і укутати до охолодження.

Яблучний сік без м'якоті

Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 3 години

Інгредієнти:

  • 3 л свіжовичавленого яблучного соку
  • 500 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Яблука помити, крупно нарізати і пропустити через соковижималку. Зняти піну.
  2. Процідити сік через сито, застелене щільною тканиною. Піну віджати руками через ганчірку.
  3. Додати 500 г цукру на 3 л соку. Довести до температури 95 оС.
  4. Гарячим розлити сік в стерилізовані банки і закрити кришками. Перевернути банки дном догори, укутати їх і залишити до повного охолодження. Зберігати в погребі чи в підвалі.

Яблучний сік без кип'ятіння

Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 3 кг яблук

Спосіб приготування:

  1. Яблука помити, розрізати на чотири частини і пропустити через соковижималку. З поверхні прибрати піну.
  2. Яблучний сік поставити на плиту. Помішуючи, довести майже до кипіння, знімаючи піну. Стежити, щоб сік не закипів.
  3. Банки добре помити содою, стерилізувати їх в духовці протягом 15 хвилин. Кришки прокип'ятити.
  4. У підготовлену тару налити яблучний сік, закатати бляшаними кришками.
  5. Перевернути, накрити теплою тканиною і залишити до ранку. Закачування віднести на зберігання в комору.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити заготовки з яблук на зиму. "Сьогодні" також писали, як приготувати мармелад зі слив і яблук.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів